Нов борд на директорите, в който не участва един от двамата съдружници в компанията - Максим Заяков, е предложен за вписване, става ясно от документи в Търговския регистър.

В новия борд влизат Пламен Генчев - другият съдружник в “Булсатком”, както и Николай Колев и Богдана Иванова. Все още заявлението се обработва и промените не са вписани.

В средата на юли е бил предложен друг борд на “Булсатком”, като от него отново е изключен Заяков. В него е трябвало да влязат освен Генчев и собственикът на “Спортал.бг” Стилиян Шишков, на Дарик радио Радосват Радев и Александър Грънчаров, който бе мениджър на “Кока - Кола” и “Карлсберг” за България, а доскоро бе и в борда на БТК. Вписването им обаче е отказано. Според в. “Капитал” имало уговорка Шишков и Радев да бъдат и инвеститори, за да се стабилизира компанията.

На 23 юни м.г. “Булсатком” изстреля спътник, който обаче не използва въпреки похарчените 235 млн. долара. Заради сателита компанията има заем от 80 млн. евро към група банки, който не се обслужва редовно.

Предлагат нов борд за “Булсатком”

без съдружника Максим Заяков в него