Има общо 17 съоръжения в лошо експлотационно състояние по автомагистралите "Тракия" и "Хемус". Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков след срещата с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет.

Миналата година ремонтирахме 7 съоръжения по двете магистралите, тази година от тези 17 ремонтираме 5, обясни Нанков. По думите му до края на месеца започва работата на още 3 обекта, 2 на "Хемус" и един на "Тракия". Останалите 10 ще бъдат рехабилитирани през 2019 - 2020 г.

"Знам колко е трудно от гледна точка на шофьорите, призовавам ги да бъдат търпеливи, за да може нашите пътища да гарантират безопасното предвижване към тях. По "Хемус" част от тежкотоварното движение е по алтернативния път - през Витинска река и Ботевград, около Витиня и Корнишки дол. До 1 ноември ще приключим с тези ремонти и ще оправим движението на тежкотоварните автомобили по магистралата", обясни регионалният министър. Той уточни, че положението на тези съоръжения не е тежко, но гаранционният им срок от 48 години откакто са ремонтирани е на път да изтече и ако тази и следващата година не се извършат тези ремонти, ни грози опасността в тези участъци да се затворят и двете магистрали.