За трета поредна година русенската печатница "Дунав Прес" се довери на "Енерго-Про Енергийни Услуги" за снабдяването на производствената си база с енергия, добита от възобновяеми източници. По традиция специалното удостоверение за зелена енергия получи г-н Николай Алексиев, изпълнителен директор на печатницата.

„Нашите клиенти са запознати с политиката ни по околна среда и ние се стремим да се развиваме в посока усъвършенстване на производствения процес, за да отговорим на високите им очаквания. За постигане на тази цел нашата организация се ангажира да поддържа и непрекъснато да подобрява ефикасността на системата за управление по околната среда. Заедно с нашия партньор за доставка на енергия, произведена по екологично чист начин - "Енерго-Про Енергийни Услуги", удовлетворяваме изискванията за опазване и предотвратяване на замърсяване на природата“, сподели Алексиев.

Печатница "Дунав Прес" беше една от първите компании у нас, която избра да осъществява своята дейност с възобновяема енергия. През 2016 г. те получиха уникалното за нашата страна удостоверение за зелена енергия от "Енерго-Про Енергийни Услуги". Последователната им политика за разумно потребление на природните ресурси и опазване на околната среда е доказателство, че българският бизнес е все по-ориентиран към прилагане на утвърдените европейски практики за устойчиво развитие, заявяват от енергийната компания.

"Енерго-Про Енергийни Услуги" насърчава производството и търговията с електроенергия, генерирана по екологичен начин. Компанията издава Удостоверения за зелена енергия, в уверение на това, че продадената електрическа енергия е произведена изцяло от възобновяеми източници. Документът се базира на Гаранции за произход, издадени от Агенция за устойчиво енергийно развитие, които са собственост на "Енерго-Про Енергийни Услуги. От началото на 2016 година досега компанията е връчила десетки удостоверения за 100% възобновяема енергия и е зачислила хиляди гаранции за произход на доставяната електроенергия на фирми, работещи в разнообразни сектори на българската икономика – индустрия, банков сектор, туризъм и търговия.