Система разпознава пътните знаци, сигнализира за скоростта

Най-големият автомобилен гигант в Индия представя за първи път у нас две свои нови марки автомобили, които предлагат лукс на достъпни цени. Те са сред атракциите на изложението “Ауто сити” в пловдивския панаир.

Първият модел е компактен, с икономичен двигател и е подходящ за градски условия, тъй като е изключително маневрен. Вторият е седемместен, с подобрено окачване и шумоизолация.

На “Ауто сити” се презентира и кола на световноизвестна компания производител, снабдена с цветен покрив, фарове за мъгла, автоматичен климатик, както и със система за разпознаване на пътни знаци и сигнализация за скорост. Премиера на изложбата прави автомобил, пригоден за най-трудни терени и условия, който разполага с функции за контрол на сцеплението и за помощ при спускане по наклон.

Китайски производител показва пък возило с три режима за шофиране - стандартен, икономичен и спортен. Интерес се очаква да предизвика хечбек с внедрени технологии за сигурност, предпазващи от напускане на пътя, спад на налягането в гумите и поднасяне на хлъзгаво трасе.

“Посетителите могат да изпробват 30 автомобила в специално обособена тест драйв зона. Един от тях, който е попълнил анкетна карта, ще спечели кола”, обясниха организаторите на изложението.

В него са оформени и сектори, където фирми показват автосервизна техника, автомивки, резервни части и аксесоари.

Една от изненадите на изложението е демонстрация за пълна промяна на вътрешното пространство на автомобила. В палата 3 са представени реставрирани кожени салони, табла и тавани, претапицирани волани, близо 200 вида кожи и текстил за интериора на колата.

По време на “Ауто сити” ще се проведе кампания за безопасно движение. На информационен щанд служители от Пътна полиция ще дават консултации за необходимите документи за регистрация при закупуване на нов автомобил, както и разяснения за овладяване на агресивността зад волана. В инициативата се включва и рали пилотът Илия Царски, който ще демонстрира майсторско шофиране.