Водещото в световен мащаб изложение за вятърна енергия в Хамбург стартира във вторник с участието на повече от 40 китайски компании, дошли да покажат най-новите си продукти и технологии, предава bulgarian.cri.cn.

Над 1400 изложители от 40 държави и региона ще участват на тазгодишното ЕКСПО, което продължава до 28 септември. Организаторите очакват то да бъде посетено от 35 000 души от 100 държави и региона.

През последните години Китай се превърна в на-бързо разрастващия се пазар за вятърна енергия в Азия, каза представител на изложението, като добави, че китайските компании активно изследват международния пазар и търсят повече възможности за развитие и партньорство.

Китайската компания CRRC Zhuzhou Electric Co представи различни видове вятърни турбини и обвързани продукти на международно равнище и е успяла да подпише вече договори за доставка с европейски партньор. Председателят на борда каза за агенция Синхуа, че компанията му ще се възползва от шансовете, които изложението предоставя, в развитието на индустрията за вятърна енергия, осигурява висококачествени продукти и услуги, създаде контакти и обмен със световно известни компании за производство на вятърна енергия, за да развиват заедно глобалния пазар в сектора.

Тази година на ЕКСПОТО в Хамбург близо 50% от изложителите идват от чужбина.