Правителството на Москва ще работи санаторно-оздравителният комплекс /СОК/ "Камчия" край Варна да функционира целогодишно и да предлага пълноценно обучение по руската образователна система, каза днес в крайморския град Сергей Черьомин, ръководител на Департамента за външноикономически и международни връзки в администрацията на руската столица. Той е ръководител на делегация, гостуваща в българския град в рамките на Дните на Москва. Гостите разговаряха днес с кмета на Варна Иван Портних и областния управител Стоян Пасев, като на срещата присъства и посланикът на Русия у нас Анатолий Макаров, предаде БТА.

България и в частност Варна привлича жителите на Москва не само с морето и климата си, но и с балнеолечебните услуги и пазара на недвижими имоти, посочи Черьомин. Кметът Иван Портних допълни, че на срещата са били обсъдени възможностите за обмяна на добри практики в сферата на управлението на автомобилния трафик, внедряването на съвременни системи за управление, изграждането на пешеходни зони. Другите сфери, в които можем да си сътрудничим, въпреки разликите в мащабите на градовете, са образованието, културата, спорта, каза още Портних.

В рамките на визитата на московската делегация са планирани серия културни и спортни прояви. В СОК "Камчия" ще гостуват легендата на руското кино Наталия Бондарчук, детската писателка Анна Гончарова и момичетата от Московския кадетски музикален корпус