Днес бе открито 124-то Китайско изложение за внос и износ в Гуанджоу, административния център на провинция Гуандун. В сравнение с предишните изложения, моделът и мащабът на настоящото остава непроменени, предава bulgarian.cri.cn.

Изложението, известно още като Кантонския панаир, ще се проведе на три етапа. То се простира на площ от 1.185 милиона квадратни метра, разполага с 60 645 щанда и в него ще се включат 25 583 китайски и чуждестранни предприятия, каза официален представител. Като символ на отварянето на Китай към света, Кантонският панаир се провежда за първи път през 1957 година.

За изминалите 40 години от старта на реформите в Китай, то даде голям принос за развитието на китайските предприятия по света, за разширяване на вноса и износа на Китай и за изграждането на отворената глобална икономика. Тази година външната търговия на Китай запазва стабилен ръст, като през първите три тримесечия се е увеличила с 9.9% спрямо същия период на миналата година.

Дестабилизиращите фактори в световната икономика и търговия обаче оказват голямо влияние на износа на Китай, забелязва се фрагментиране и персонализиране на поръчките на китайските предприятия. Прогнозира се, че броят на участниците в настоящото изложение ще остане стабилен.