Инвестицията в нея е 120 млн. евро

3 хил. пратки на час обработва новата автоматична сортировъчна система на DHL, с която е оборудвана откритата в сряда база на компанията. Тя се намира на летище София в непосредствена близост до терминал 2.

За по-малко от минута преминава една пратка през системата за сортиране. Тази чисто нова технология заедно с увеличения оперативен прозорец на обслужване позволяват доставките да се извършват по-бързо и по-сигурно. Освен това клиентите вече ще имат възможност да изпращат пратките си до по-късно, а те да бъдат получени по-рано на адреса.

Близостта на новата база на DHL до терминала облекчава и опростява процеса на трансфер на пратките. Другото основно предимство на базата е наличието на три куриерски ръкава със 155 позиции за директно натоварване на превозните средства на компанията.

“Днес се сбъдва една наша отколешна мечта - централният ни офис, който е и сърцето на дистрибутивната мрежа в страната, да се премести в нов дом. Този нов дом означава изпълнение на абсолютно всички стандарти на оперативни процедури в глобалната ни мрежа.” Това сподели изпълнителният директор на DHL Express за България Румен Иванов по време на официалното откриване.

Моментът е изключително емоционален за мен. Той съвпада и с 20-годишния ми юбилей в DHL, което е най-големият ми подарък, допълни още Иванов.

Той благодари на екипите и ръководствата на летище София, на Митница Аерогара София и на Гражданска въздухоплавателна администрация, със съдействието на които процесите в DHL се случват съгласно изискванията и цялото законодателство.

Специални благодарности Румен Иванов изказа и на основния партньор на проекта и главен инвеститор - Пламен Атанасов, директор на “Бългериан авиейшън груп”, който подчерта, че това е първият подобен проект в България с директна връзка с летището.

“Философията ни е да свързваме хората и да подобряваме живота им.” Това заяви изпълнителният директор на DHL за Централна и Източна Европа Джон Корниш, който също присъства на откриването. Той разказа за пътя на компанията в България - от 1991 г., когато са открити първите две станции у нас със само двама служители, до днес, когато локациите са нараснали до 28 в цялата страна, а работните места - до 400.

В началото клиентите в България са били само международни, докато сега те са малки и големи фирми, всякакви организации, публични компании, които се обслужват от 120 превозни средства.

Близо 120 млн. евро е инвестицията, вложена в новата база, допълни още Корниш.

Символично двамата изпълнителни директори Корниш и Иванов заедно с оперативния директор за Централна Европа Майк Силин и основния инвеститор Пламен Атанасов прерязаха лента, с което официално базата беше открита.

Водещ на събитието беше актьорът Юлиан Вергов, който сбъдна още една мечта на Румен Иванов - да бъдат заедно на една сцена.

В програмата участваше и джаз певицата Хилда Казасян и нейният бенд. Преди нейното изпълнение бяха представени дизайнерски модели на Антъни Лангунтин, изработени специално за DHL в корпоративните центрове на фирмата. Роклите бяха тематично в цветовете на компанията - жълто и червено. DHL има дългогодишна връзка с модния подиум, като с нейна подкрепа се осъществяват модните седмици в Париж, Милано, Токио.

Антъни Лангунтин представи свои дизайнерски модели в цветовете на DHL жълто и червено.
Антъни Лангунтин представи свои дизайнерски модели в цветовете на DHL жълто и червено.
Директорът на “Бългериан авиейшън груп” Пламен Атанасов, изпълнителният директор на DHL за ЦИЕ Джон Корниш, оперативният директор Майк Силин и изпълнителният директор за България Пламен Иванов официално откриха новата база на компанията.
Директорът на “Бългериан авиейшън груп” Пламен Атанасов, изпълнителният директор на DHL за ЦИЕ Джон Корниш, оперативният директор Майк Силин и изпълнителният директор за България Пламен Иванов официално откриха новата база на компанията.