Пограничните общини Бургас и турската Енез (окръг Одрин) реализират съвместен проект за опазване на природното богатство и обновяването му - More Care, в района на бургаското езеро Вая и езерото Гала в Одринско. Проектът се осъществява по програмата на Европейския съюз за трансгранично сътрудничество България-Турция Interreg-IPA.

В рамките на проекта в Енез се проведе семинар по обучение на представители на двете общини.

В семинара участваха околийският управител на Енез Елих Джанан Тунджер, а от българска страна - помощник областният управител на Бургас Владимир Крумов. Участваха също специалисти, представители на неформални организации и други заинтересовани институции от двете страни на границата.

Участниците обсъдиха инициативи и мерки, които ще бъдат изпълнявани в рамките на проекта за опазването на природните дадености и тяхното обновяване в двата района край общата граница.

Целта на съвместния проект е почистването и укрепването на района около езерото Вая, което е канал към Черно море в Бургаска област.

А в областта Енез се предвижда да се създаде профилна система за наблюдаване на водата на езерото Гала и на природната чистота на района.

Проектът предвижда създаване и осъвременяване на общи модели и методики за екосистеми в районите на Бургас и Енез.