Приключила е обществената поръчка за доставка на 13 нови трамваи - по проект по Оперативна програма "Региони в растеж" /ОПРР/, предстои Столичният електротранспорт да сключи договор с фирмата, класирана на първо място. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти по време на днешното заседание на Столичния общински съвет, цитирана от БТА.

Новите трамваи ще се движат по линия номер 5 по трасето на бул. "Цар Борис Трети", след като приключат ремонтните работи там. От общината напомниха, че по проект, спечелен по ОПРР, от следващата година там започва цялостна реконструкция с подмяна на трамвайното трасе.

Запитана за прокурорска проверка на изпълнението на трамвайното трасе по ул. "Граф Игнатиев", кметът Фандъкова отбеляза, че самата тя е разпоредила на вътрешния одит да извърши проверка. Според нея проверките са най-добрият начин да се установи дали има някакъв проблем или не.

На сесията общинските съветници допуснаха на територията на Столична община паралелки от I до XII клас под минималния брой ученици за учебната 2018/2019 г. Те обсъдиха и условията, реда и минималните изисквания за сключване на договори за организиране на система за разделно събиране на битови отпадъци на територията от облекла и текстил, както и от отпадъчни материали като хартия и картон, метали, пластмаси и стъкло.