Кметът на София Йорданка Фандъкова ще инспектира проекта за разширение на третия лъч на метрото, утре, от 13.00 ч. Това съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

В момента се изгражда два етапа на третата линия на метрото в София "Бул.Владимир Вазов - Орлов мост - НДК - ж.к.Красно село - ж.к.Овча купел", с дължина 12 км и 12 метростанции. Изградени са над 4 км от двупътния тунел на метрото. Третата линия на метрото е включена в Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014 - 2020 г. с местно съфинансиране от Столична община.

Инспекцията ще е строителството на новото метродепо "Земляне", където се намират първите 9 от 20-те влака за линията.

В рамките на събитието ще бъде представена и временната организация на движение във връзка с изграждането на тунела на третия лъч.

На 3 и 4 ноември, събота и неделя, тунелопробивната машина ще изгражда тунела под действащите тунели на Линия 1. В тази връзка ще бъде създадена временна организация на движение на метровлаковете, която предвижда да бъде спряно движението на влаковете на метрото между метростанция "Сердика" и метростанция "Стадион "Васил Левски". В участъка ще бъде организирана заместваща автобусна линия.