Любомир Аламанов е сред 25-те иноватори в пиара за 2018 г. в региона ЕМЕА (Европа, Близкия Изток и Африка) в световната класация на изданието за комуникации и маркетинг The Holmes Report.

Аламанов, който е управляващ партньор на SiteMedia Consultancy, е единственият българин, удостоен с признание за иноватор на годината. В класацията, която изданието прави всяка година, има комуникационни специалисти от Великобритания, Германия, Швеция, Обединени арабски емирства, Южна Африка, Русия и други.

Признанието за Аламанов идва само месеци след като агенцията му SiteMedia Consultancy бе определена за едно от най-добрите работни места в пиар сферата за целия свят от друго престижно издание - PR News.

"Това е и признание за развитието на цялата българска пиар общност. Не случайно толкова много български агенции и специалисти печелят международни награди. Нашият сектор работи на най-високо световно ниво и това се забелязва навсякъде”, каза Любомир Аламанов.

Аламанов работи в сферата на комуникациите над 20 години. Той е сред основателите на Българската асоциация на пиар агенциите (БАПРА) и неин председател за 8 последователни години, както и сред основателите на Българската асоциация на агенциите за дигитални комуникации (БААДК) и неин пръв председател. Миналата година световното издание за комуникации PR News го включи в своя ежегоден списък с професионалисти иноватори, допринесли изключително за развитието на пиар професията - 50 Game-Changers of PR for 2017.