Турция оставала номер 1 като дестинация за българите, казва Росица Йорданова, управител на “Астеа Тур”

Заедно със съпруга ми основахме агенцията преди осем години с много смелост и ентусиазъм, водени от вярата във възможностите ни и страстта ни към пътуванията. Както всяко начало, така и нашето не беше лесно, но с много труд, упоритост и без да жалим време и средства, успяхме да се превърнем в една от водещите туристически агенции в Североизточна България.” Това разказва Росица Йорданова, управител на “Астеа Тур”.

Фирмата предлага широка гама от услуги - екскурзии, почивки, круизи, самолетни билети и хотелско настаняване в цял свят.

Безспорен фаворит сред най-търсените дестинации за почивка от клиентите остава Турция. Според Йорданова причините за това са много – близостта, все по-добрите условия за отдих, цените, които смята, че са без конкуренция и са достъпни за всеки българин.

Италия, Испания, Португалия, Хърватия и Израел бележат значителен ръст през тази година, като туристите ги предпочитат не са само като дестинации за почивка, но и за културен туризъм.

“С радост мога да кажа, че се увеличава и броят на пътуващите по екзотичните направления като Малдиви, Доминиканска република, островите Бали и Мавриций, Тайланд, Мексико и Куба. Круизните пътувания стават все по-достъпни за повечето клиенти. Освен традиционните маршрути по Средиземноморието все по-предпочитани са Карибският регион и Далечният изток”, казва тя. Убедена е, че мястото, в което живее и работи човек, не дава нито предимства, нито недостатъци.

“Дали той ще е успещен, зависи най-вече от неговите лични качества, може би в България е по-лесно, защото си сред своите близки и във всеки момент може да разчиташ на тях. Аз вярвам, че въпреки всички трудности всеки, който е достатъчно борбен и амбициозен не просто може да преуспее и да сбъдне мечтите си в България, а и да ги надхвърли. Бъдещето на България е в нашите ръце, ние сме хората, които, влагайки частичка от себе си, рисуваме бъдещето на нашата родина и на нашите деца. Да останеш в България, е не просто едно решение, не е липса на възможност, потенциал, желание или амбиция, а достатъчно осъзнат избор”, казва тя.

Определя бизнеса по-скоро като семеен с не много голям брой служители, но “притежаващи необходимите качества, опит и професионална квалификация”.

Основен техен принцип е индивидуалното отношение към всеки клиент. Грижата, вниманието, коректните и открити отношения към поетите ангажименти печелят доверието и постоянството на все повече клиенти, които мога да определя не само като редовни, но и като наши приятели.

Организирането на едно индивидуално пътуване е сложен и дълъг процес, в който влагаме изключително много време, сили и знания, за да можем да предложим най-доброто. Стремежът ни към изпипването и на най-малките детайли, които са важна част от нашата работа, както и съпричастното ни отношение към всеки клиент, определено са част от печелившата формула не само за нашия успех, но и за привличането на все повече редовни клиенти.

Тъй като сферата, в която работим е доста динамична и постоянно развиваща се, за да можем да отговорим на изискванията и на най-взискателните ни клиенти периодично целият ни екип взема участие в обучителни семинари, презентации и инфотурове, обяснява Йорданова.

Основната цел на фирмата ни е ефективно да посредничим между нашите клиенти и доставчиците на туристически услуги, като за тази цел ние разработваме, поддържаме и селектираме най-доброто за пътуване в чужбина на водещи туроператори и авиопревозвачи, с които имаме сключени договори.

Fibank е партньор - както в личен, така и в професионален план, на семейството на Йорданова от близо 20 г. Първото семейно жилище е закупено с кредит от банката.

Искам да им благодаря и да ги поздравя по случай 25-ата годишнина на Fibank и да им пожелая да бъдат все така отзивчиви и компетентни, казва Йорданова.

След стартирането на бизнеса на семейството не стояла дилемата коя от многото банки да изберет за партньор, правилното решение било само едно - Fibank.

В началото на тази година взехме решение да разширим дейността си, като за целта планираме да отворим още един офис в Югоизточна България. Няколко месеца по-късно, благодарение на програмата Smart Lady, сме на път да реализираме това си решение, обяснява бизнесдамата.

"С гордост мога да кажа, че един от най-важните партньори не само в бизнеса, но и в личен аспект, е Fibank. Клиент съм от над 17 г. С помощта на банката закупихме първото си семейно жилище. Ползвахме услугите за международни преводи, когато дъщеря ни бе студентка в Лондон. Условията, които предлагат за физически и юридически лица, са без конкуренция. Приятно изненадана съм от вежливото и професионално обслужване от служителите в банката", казва тя. 

Според Йорданова всеки има своя собствена дефиниция за успех и той е част от живота. Според мен успехът е реализацията на нашите мечти.

"Затова не трябва да спираме да мечтаем, да се развиваме и учим през цялото време, наслаждавайки се на всеки един миг от живота", смята тя. 

И добавя: В България всичко е възможно. Всеки човек има различни възгледи и перспективи, а моите са, че България е страна на възможностите. Преди всичко е моята родина. Това е достатъчна причина да остана тук.