Експрезидентът обитава две съседни къщи в София, за които има право на ползване до живот

Вилата в Баня е продадена при развода с бившата съпруга Юлияна, за да покрие разходите около раздялата

С какво се занимава Плевнелиев след президентския си мандат - вижте графиката

Кристина Кръстева

Президентът на републиката (2012-2017) Росен Плевнелиев е дарил всичките си имоти на синовете си от предишния брак Павел и Асен. Той им е прехвърлил 4 от петте си къщи, а петата - в село Баня, е продадена, за да финансира развода с бившата му съпруга Юлияна. Къщата, която президентът (2012-2017) Плевнелиев построи в с. Баня още преди да стане министър на регионалното развитие. Бившите вече съпрузи Росен и Юлияна са продали имота.

Къщата, която президентът (2012-2017) Плевнелиев построи в с. Баня още преди да стане министър на регионалното развитие. Бившите вече съпрузи Росен и Юлияна са продали имота.

Това съобщи пред “24 часа” Плевнелиев, потърсен, за да коментира публикация на в. “България днес” за данъчната му декларация. Според нея бившият държавен глава е оставил за новото си семейство имотите в селата Черноморец и Баня. “Напротив, и те вече са собственост на синовете ми. Имал съм още като министър през 2009 г. 5 къщи - две в “София парк” (комплекса, построен от него - б.р.), една в Гърция, една в Черноморец и една в Баня - построени от мен, с платени данъци, - сега имам нула. Всички къщи, които построих, отидоха за децата - по моя воля и със съгласието на бившата ми съпруга. Това е много интелигентно решение - да не делим и да няма никакви спорове. За никого не е тайна, че съм се развел през 2017 г. още преди да срещна Деси. (Новината Плевнелиев съобщи първо и единствено пред “24 часа” през октомври 2017 г. - б.а.) Сега нямам имоти - като волна птичка божия съм”, обобщи вчера Плевнелиев пред “24 часа”.

В момента той живее в двете съседни къщи в “София парк” - дом №99 и дом №100, със съпругата си Деси Банова-Плевнелиева, със сина им Йоан, който тя роди на 1 октомври, и с дъщеря ѝ - 7-годишната Йоанна. Формално и тези имоти са на Асен и Павел, но според дарението Росен Плевнелиев има право да ги ползва доживот.

Какво прави през последните 2 години президентът на републиката в периода 2012-2017 г., който днес е един от най-острите критици на действащия Румен Радев - "24 часа" събра информацията. "Продължавам да служа на това, за което работих и през мандата. А то е: европейско развитие за България и региона, и перспектива за младите. В моя мандат създадох за тях 90 000 работни места в три индустрии на бъдещето: в информационни и комуникационни технологии, в сектор автомобилостроене и в аутсорсинг индустрията", казва той.

Вижте всичко в графиката. Очаквайте скоро голямо, визионерско интервю с президента на републиката в периода 2012-2017!