Дойде редът на един от най-големите обекти в Пловдив - прокарването на пътен възел, който минава под жп линията за София и ще свърже районите "Западен" и "Южен". Това ще стане чрез съединяване на улиците "Модър" и "Царевец". "До дни пускаме обществената поръчка, която е за 12 млн. лева. Това ще е най-мащабният обект догодина", съобщи кметът Иван Тотев. Финансирането е от общинския бюджет.

Предвижда се разширение на ул. "Модър", а също и на "Царевец". Пробивът под жп линията вече направен по ОП "Транспорт", но тепърва предстои да се изливат бетонни стени и облицовка. Отсечката ще е с две платна с по две ленти. Очаква се тя чувствително да облекчи трафика. За този обект се говори от десетилетия.

Уличните ремонти, които в последните години мъчат пловдивчани, продължават и през 2019-а, въпреки уверението на кмета, че няма да се разкопават важни улици. Избран е изпълнител, който да реализира реконструкцията на бул. "Христо Ботев" в участъка от Бетонния мост до Коматевския надлез. Заедно с него ще се работи и в отсечката на бул. "Копривщица". Поръчката е за 7 млн. лева. Кметът Иван Тотев обясни, че ще се прави на етапи.