Летният сезон приключи изключително успешно. Имаме над 5 млн. и 400 хиляди чуждестранни туристи, което е ръст малко над 4% спрямо преходната година. Като цяло за последните 3 години ние бележим 31 % ръст на чуждестраннитите туристи на годишна база, което е изключително голям успех. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в предаването "Още от деня" по БНТ.

"По отношение на зимния сезон, който буквално стартира, Турция се явява един от ключовите пазари. Продължаваме добрата практика - на турските туристи да бъдат издавани за зимния сезон друкратки или многократни визи. Ние сме в добър диалог и имаме цялата подкрепа на министъра на външните работи - г-жа Захариева. Правим всичко възможно, за да може максимално да улесним достъпа до България като туристическа дестинация - страните, за които се изискват визи", добави тя.

"Приоритет на правителството са електронните услуги и намаляване на тежестта на административната работа, включително да се издават визи по електронен път, това е ключов приоритет", каза още Ангелкова.