Тя ще отговаря за правните отношения и регулацията

От 1 януари 2019 г. Михаела Калайджиева се присъединява към висшия мениджърски екип на “Теленор” като главен директор “Корпоративна политика”, съобщиха от телекома.

Така тя се връща отново в телекома, където заемаше сходна длъжност в продължение на първите 7 години от съществуването му. Веднага след като тогавашният GSMоператор “Глобул” получи лиценза си през 2001 г., Калайджиева стана първият ръководител на екип “Правни, регулаторни и корпоративни отношения” в компанията.

Сега сред нейните отговорности освен тези дейности ще е и поверителността.

Калайджиева има над 15 години непрекъснат управленски опит на телекомуникационния пазар. Последната позиция, която тя заемаше в тази индустрия, е тази на главен секретар на “Виваком” между 2008 и 2013 година.

“Всеобхватният опит на Михаела и дълбоките ѝ познания за пазара се съчетават напълно с нейната енергия, целенасоченост и ангажимент за развитие на хората и аз с нетърпение очаквам да работим заедно за успеха на “Теленор България”, заяви Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор на телекома.

Михаела Калайджиева е завършила право в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Започва кариерата си на юрист в средата на 90-те години в адвокатска кантора “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков”. В периода 1998-2001 г. е юридически съветник в друга голяма кантора - “Георгиев, Тодоров и ко”, където се фокусира в сферата на телекомуникационното право и регулация.