Почина актьорът Иван Ласкин. Той отдавна имаше сериозни здравословни проблеми. В средата на септември той бе приет по спешност във Втора градска болница. Ласкин бе настанен в отделението по гастроентерология. Две седмици преди това актьорът понесе голяма загуба - баща му Славчо почина след кратко боледуване. А това се отразило доста тежко на актьора, разказаха тогава близки до него.

През февруари 2016 г. той бе приет в спешното отделение на Университетската болница в Плевен. Тогава не успял да се качи на сцената на плевенския драматичен театър и влиза в болницата, където минава прегледи и изследвания. Сам казва, че границата, която никога не е прекрачвал, е да излезе пиян на сцената, за разлика от други негови колеги.

Миналата есен, докато участваше в риалитито “Фермата", също се наложи да влезе в болница. Причината тогава бе, че вдигнал кръвно, а не след дълго се отказа от участието си в предаването.

В края на 2012 г. районният съд във Велинград постанови 15 месеца без шофьорска книжка и 800 лв. глоба за Ласкин. Наказанието му бе заради отказа му да бъде тестван с дрегер за употреба на алкохол, докато шофирал джип “Тойота" през лятото същата година. Тогава с колата с него е била и дъщеря му. В един момент той спира автомобила, за да говори по мобилния си телефон. Близо до него полицейски автопатрул проверява други коли. Според показанията им полицаите видели Ласкин да надига бутилка от бира, докато говорел по телефона, след което потеглил. Затова тръгват след него и го спират за проверка. Заради отказа му да го тестват с дрегер му съставят акт за административно нарушение.

Същата година за първи път публично призна за проблемите си. "Аз съм алкохолик, боря се! Имам проблеми с алкохола. Тежък проблем. Пия много", призна той през сълзи в предаването „Директно Карбовски". „Казвам го, защото това е първият начин, по който да започна лечението. Никой не знае как се случва. Идва изведнъж. Никога не съм се излагал на представление, но съм изключителен алкохолик и пияница", каза Ласкин. И обясни, че пие, защото нищо край него не му харесва, защото държавата не цени труда на талантите и младите. Смята да направи всичко възможно да изпрати и двете си деца в чужбина, за да ги спаси.

В интервюто си той заявява категоричното си намерение да се пребори с пиянството си. „Ако ще, да ми се пръсне трътката. Боря се и ще се боря! Проф. Григоров и д-р Цонев ще ме спасяват. Искам да го призная, защото това е мъжка постъпка", добави още той.

И тогава, и до последно до него неотлъчно е голямата му любов - актрисата Александра Сърчаджиева. Той често казва колко силно я обича, пише й мили послания в личния си профил във фейсбук като: "Толкова те обичам, че дори не забелязвам детето ни, когато притичва покрай теб! Толкова те обичам, че когато стоеше под дъгата в Гърция, тя ми се видя черно-бяла... Обичам бръчиците и нескопосаната ти прическа сутрин, когато се събуждаш и приличаш на мокро врабче... Толкова те обичам, че само когато съм с теб, не съм егоист. Толкова те обичам, защото ме правиш добър и нежен, защото цериш просташкия ми характер само с поглед... защото те обичам! Обичам тайнството ти на честен човек и някои релефи от тялото ти, за които няма да споделя. Обичам дишането срещу лицето ми, когато спиш и аз те гледам! Обичам да те галя и ти да се усмихваш насън."

Двамата се влюбват един в друг в труден и за двама им период от живота ни. Запознават се на снимачната площадка. Тогава Александра се обижда на чувството му за хумор и трябва да мине доста време, докато разбере, че не й се подиграва, а се шегува. "Точно тогава майка й, обичаната актриса Пепа Николова, се разболя неизлечимо от тумор в мозъка. Аз пък не се спогаждах с първата си съпруга (актрисата Мирослава Гоговска - б.а.). Изнесох се и живеех сам с кучето си в стая само с едно легло, отрупано с хартии от сандвичи. Алекс промени и мен, и живота ми", разказва в свое интервю актьорът.

Той става известен още 16-годишен - играе главната роля в станалия култов сериал "Васко да Гама от село Рупча". Завършва актьорско майсторство за драматичен театър във ВИТИЗ през 1994 г. в класа на професор Здравко Митков. Малко преди това започва кариерата му в театъра - в „Сълза и смях“ играе от 1991 г. След това показва таланта си на сцените на почти всички софийски театри. От 1997 г. е актьор в театър „Българска армия“. Напуска го през 2014 г. с Александра Сърчаджиева. "Истината е, че се изчерпах там. Аз напуснах, защото стоях там заради Александра... а не трябваше. А Александра просто не издържа заобикалящото я режисьорско некадърие и малодушие. С изключение на Асен Шопов, Ивайло Христов и най-вече Крикор Азарян", написа в личния си фейсбук профил тогава Ласкин. Там обяви, че напуска Военния театър, след като 17 г. е играл на сцената му.

Междувременно се изявява и пред камерата. Участва в сериала "Дунав мост", за който след време често си спомня. "На първия снимачен ден на "Дунав мост" започнаха бомбардировките над Сърбия. Как да помниш нещо различно? Това е най-добрата тв продукция в контекста на прехода. Тя го описа. По великолепен начин - от любовта и изневерите до мутрите. В "Дунав мост" Иван Андонов предрече бъдещето на българския сериал. Както и на целия ни живот", разказа преди време Ласкин

Дори колегите му се шегуваха с него, като го наричат Корайма Торес - като нея играе в много сериали. Първо във "Васко да Гама от село Рупча", след това - "Дунав мост", "Църква за вълци", "Хайка за вълци". Снимал се е в над 20 европейски и американски продукции от периода 1989 – 2007 г.