Министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова призова водачите да бъдат редовни и да спазват законите в България, защото винетната такса е задължителна по закон. Тя направи този коментар пред журналисти в МС в отговор на въпрос дали има нагласа за удължаване на гратисния период във връзка с електронните винетки, който изтича на 15 януари, предаде БТА.

Министърът отбеляза, че вече има много начини да бъде купена е-винетка и няма причина да има нередовни водачи на пътя.

Петя Аврамова заяви, че електронни винетки ще могат да бъдат купувани от 4500 пункта и напомни, че хартиената е било възможно да се купи от 3000 места в държавата. Тя изтъкна, че ведомството продължаваме работата по въвеждане на нови методи и начини за покупката на е-винетка, в това число и през банкомати.

Аврамова съобщи, че започва незабавно работа по окомплектоване на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура", за да няма сътресения в работата на Агенцията, продължава работата по въвеждането на електронната винетка и на тол системата.

Министър Аврамова съобщи, че по-рано днес на среща при премиера за хода на въвеждането на системата за електронните винетки Бойко Борисов остро е разкритикувал и е изразил недоволство от създадената организация по въвеждането й и е поискал поемане на отговорност, като председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Светослав Глосов е депозирал незабавно заявление за освобождаване от УС на Агенцията.