Следваме една последователна политика по отношение на летище "София". Действията на БСП са предвидими и следват тяхната ясна политическа логика. Те винаги са се обявявали против концесиите, а са правили едни от най-големите концесии в страната. Вчера г-н Свиленски е предоставил своите документи. Когато защитаваме национални интереси, хубаво е да действаме прагматично. Сигурно в техните доводи може да има здрав разум, така че би било полезно да ги прегледаме. Твърденията на БСП обаче са различни от подхода на БСП. Това каза транспортният министър Росен Желязков в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви.

Ние не казваме, че друг няма да строи летище в радиус от 100 км, казваме, че държавата няма да строи други летище. В момента имаме инвестиционно предложение за летище "София-запад". В момента с отварянето на концесията даваме възможност за чуждестранна инвестиция, каза още транспортният министър.

Вчера споменах, че мястото на дебата е в Комисията на транспорта. Няма лошо БСП да сезира ЕК, но когато има конкретни предложения. Ние искаме да привлечем големи оператори, които управляват големите летища. Големите държавни летища в Европа са единици. Сравнете как изглеждат летищата в Бургас и Варна и как изглеждат сега, допълни Желязков.