Треньорите изготвят хранителни и тренировъчни режими

Фитнес в Добрич подготвя шампиони по културизъм на световно ниво. За това разказва Деян Роев, който е един от собствениците на спортните зали My fitness. Със съдружника му Станимир Стоянов отварят първата зала през 2011 г.

Роев споделя, че в основата на успеха им е екипът от хора, с които работят. “Никола Николов, който няколко пъти е бил републикански и балкански шампион, беше треньор в залата ни”, разказва собственикът. И допълва, че Николов е започнал да подготвя друг техен треньор и също

прави от него

републикански

шампион

“Имаме момиче, което започна от нашата зала, а вече печели отличия в сферата на женския културизъм”, казва Деян Роев.

Той си спомня, че още в началото са канили популярни личности в сферата на фитнеса и културизма, за да изнасят лекции пред клиентите на My fitness. Сред гостлекторите са били Димитър Димитров, Добри Делев и Христомир Христов. Това е помогнало за популяризирането на залата. Така още с отварянето на спортния център те успяват да привлекат клиенти от други фитнес зали.

Предприемачът споделя, че за техния екип е важно да е в крак с тенденциите, както и да поддържа високо ниво на оборудването и обслужването. “Най-важно е как ще посрещнеш клиента и отношението. Всеки идва с различна нагласа - някои искат да подобрят физическата си подготовка или за тонус, за отърсване от стреса и за психическо разпускане, а други, за да се развиват професионално”, разказва Роев. Клиентите на My fitness могат да получат персонална тренировъчна програма и хранителен режим, съобразени с нуждите и целите им.

Според Деян Роев през годините в техните зали много клиенти преминават през големи промени. “Захващат се сериозно и резултатите са налице. Но всичко това изисква много труд, усилия и постоянство”, допълва той.

Една от основните им цели е да

предлагат винаги

актуални спортове

Фитнес клубовете предлагат голямо разнообразие от групови занимания. Бизнесменът споделя, че през годините феновете на кросфит, зумба, йога и пилатес оставали доволни да тренират в техните клубове. За хората, запалени по бойни спортове, се предлагат тренировки по ММА, бокс и кикбокс.

“Популяризираме и табата, което е нов спорт с много ефекти”, допълва Деян Роев.

И макар от залите My fitness да са стартирали много шампиони по културизъм, имат клиенти от най-различни възрасти.

5 години след отварянето на първата зала и доброто развитие на бизнеса съдружниците решават да направят още един фитнес център в Добрич. Така през 2016 г. успешният тандем отваря втората си зала в града. Тя разполага с по-голяма зала за групови тренировки, тъй като те набират все по-голяма популярност.

Всъщност мечтата на Деян и Станимир да открият своя зала се ражда покрай собствената им мания по фитнеса. “Решихме, че искаме да се развием в тази бизнес сфера и да направим по-модерно място, защото в Добрич липсваше”. Те пътували в чужбина, за да почерпят идеи и да видят нещо по-различно като уреди и разположение на обособени кътове за различни спортове.

След дълго търсене на подходящо помещение двамата предприемачи откриват и наемат първата си зала. От ключова важност в началото било намирането на финансова подкрепа. От познати разбират за Българската банка за развитие и така откриват своя партньор в начинанието. За компания без финансова история било трудно да получат кредит и затова са благодарни, че са намерили подкрепа в лицето на ББР. Заради доброто сътрудничество собствениците се обръщат към банката и при отварянето на втората си зала и с помощта на ББР успяват да я купят и оборудват.

Собствениците на спортните зали Деян Роев (вдясно) заедно с неговия съдружник Станимир Стоянов (вляво) и Добри Делев (в средата)
Собствениците на спортните зали Деян Роев (вдясно) заедно с неговия съдружник Станимир Стоянов (вляво) и Добри Делев (в средата)
Стоянов и Роев пътували в чужбина, за да почерпят идеи за разположение на обособени кътове за различни спортове.
Стоянов и Роев пътували в чужбина, за да почерпят идеи за разположение на обособени кътове за различни спортове.