Първият гаров ресторант без персонал в Китай отвори врати в гр. Циндао, провинция Шандун. Той няма сервитьори и готвачи, а осем автомата със сензорни екрани, където клиентите могат да поръчат и платят чрез мобилните си телефони. След това полуготовата храна се затопля и след не повече от 26 секунди е готова за консумация, съобщава "Радио Китай".

Ресторантът работи денонощно и предлага дузина ястия и напитки, сред които пикантно телешко, задушено свински, пилешко с къри, ориз, спагети и салати.

Осемте автомата могат да съхраняват над 2 000 порции и да бъдат зареждани от компания за доставка на храни, когато е необходимо, каза мениджърът на ресторанта Ян Дзимей.

Ресторантът ще бъде тестван по време на пиковите пътувания за Пролетния празник, които започнаха в понеделник и ще продължат до 1 март. Прогнозите са за 413 милиона пътувания с китайските железници, което е с 8,3% повече на годишна база.

Това не е първото обслужвано от машини заведение на гарата в Циндао. През 2017 г. там бе открит супермаркет без персонал.