30 г. гражданите чакали да се реши темата с язовирите, 30 години в българското общество се е коментирала тази тема, 30 години българските граждани искали някой да носи отгово ност, а не както сега - водата била на един, язовира на друг, чашата на трети, а рибата - не знам на кой.Министерският съвет и Министерството на икономиката поеха тази отговорност. Това заяви на брифинг министърът на икономиката Емил Караноколов

Така той реагира на репликата на президента Румен Радев, че щом обществото не реагира на 500 млн. лв. за язовирите без обсъждане и обществени поръчки, защо да не се дадат по същия начин 1,3 млрд. за магистрали.

Тези пари ще бъдат разходвани публично, така както е Законът за обществените поръчки и всички други  закони, каза министърът. Той даде пример с язовир "Бели Искър", стратегически и с тежка инфраструктура. "Нали не смятате, че за една вечер и на коляно можем да направим задание и обществена поръчка. Трябва ни време, ще използваме зилата," каза Караниколов. Той заяви, че се надява до 2 седмици да започне работа и държавното предприятие застопанисване на язовирите. Той заяви, че всичко ще бъде публично и по закона.