Веригата има над 400 хиляди лоялни клиенти

Българската компания "Текс Тийм" ЕАД е дъщерна фирма на "М Холдинг" АД. Групата на холдинга обединява няколко компании, специализирани в събирането, преработването и продажбата на дрехи втора употреба. Към момента числеността на персонала на фирмите в групата наброява над 600 души, които работят в България, Гърция, САЩ и Канада.

Първоначално "М Холдинг" стартира с ритейл търговия, като открива първия магазин под бранда "Мания" във Варна през далечната 1996 г. Към момента магазините са над 40, разположени в България и Гърция, като повечето от тях са на франчайзинг.

Магазини "Мания" са известни със своите брандови находки и "Ловците на марки", които ежедневно ги посещават. "Мания" притежават повече от 400 хиляди лоялни клиенти, ако се съди по броя на притежаваните карти за лоялност. Магазините се зареждат всяка седмица с нова стока, което предизвиква струпването на множество клиенти от различни възрасти и с различни финансови възможности.

"Текс Тийм" ЕАД е фирмата, която се занимава със сортирането и подготовката за повторна употреба на дрехите, които пристигат основно от Западна Европа, САЩ и Канада. Месечно в сортировъчните цехове на фирмата във Варна се сортират повече от 700 тона дрехи, като над 70% от тях биват изнасяни в Русия, Африка и Азия. Месечно в сортировъчните цехове на фирмата във Варна се сортират повече от 700 тона дрехи.

Месечно в сортировъчните цехове на фирмата във Варна се сортират повече от 700 тона дрехи.

През 2017 година Текс Тийм разшири своята дейност, като откри нова инсталация за сортиране и обработка Texx Team USA, намираща се в град Карлщад, щата Ню Джърси (САЩ). В новооткрития цех само през 2018 година са обработени над 2500 тона текстилни отпадъци, като почти цялото количество, след обработка, е изнесено като годни за повторна употреба дрехи предимно за Централна и Южна Америка.

Green Team Inc. е регистрирана през 2012 година в Ню Йорк (САЩ). Това е фирмата „събирач“ на "М Холдинг", чиято основна дейност е да събира и експортира употребявани дрехи и текстилни отпадъци. През изминалата година всичките бази за събиране на Green Team са събрали над 10 000 тона ненужен текстил, които са изнесени предимно към Латинска Америка, Азия и Африка. В момента фирмата оперира в 10 американски щата, както и във Ванкувър (Канада). През изминалата година всичките бази за събиране на Green Team са събрали над 10 000 тона ненужен текстил, които са изнесени предимно към Латинска Америка, Азия и Африка.

През изминалата година всичките бази за събиране на Green Team са събрали над 10 000 тона ненужен текстил, които са изнесени предимно към Латинска Америка, Азия и Африка.

"Мания Онлайн" е най-новия проект на "М Холдинг", който през миналата година започна да продава чрез интернет висококачествени и маркови дрехи втора употреба. Вярвайки в бъдещето на онлайн търговията, дългосрочните цели на фирмата са да започне продажби в няколко източноевропейски страни.