През 2018 г. Китай е продължил да бъде най-големия пазар за германски електроуреди и електроника, се казва в информация на Асоциацията на германските производители на електроуреди и електроника (ZVEI), цитирана от bulgarian.cri.cn.

Стойността на износа се е увеличила с 10,3% на годишна база и е достигнала 21 милиарда евро. Според председателя на управителния съвет на асоциацията Клаус Мителбах, „вече успешното сътрудничество между Германия и Китай в сфери като изкуствения интелект, може да бъде разширявано и задълбочавано в бъдеще".

Вторият най-голям пазар за германски електроуреди и електроника за миналата година са били САЩ, където износът е на стойност 17,8 милиарда евро. След тях се нареждат Франция, Холандия и Великобритания.

В информацията на асоциацията се казва също, че износът на електроника от Германия през миналата година е бил за 211,9 милиарда евро, с 5-процентен ръст в сравнение с 2017 г. През януари от ZVEI обявиха, че тази година германската индустрия за електроуреди и електроника ще увеличи производството си с 1%, а очакванията са продажбите да надхвърлят 200 милиона евро.