“София Тех парк” прави специална програма в подкрепа на изобретатели, иноватори и предприемачи

Ще има демо ден на преакселераторска програма

Конференция Investum Supersonic в подкрепа на новатори и стартъпи ще се проведе на 25 март в “София Тех парк”.

Целта на събитието е да даде възможност за среща и взаимодействие между водещи инвеститори и предприемачи, както и да насърчи българи с иновативни проекти да предложат продукти или услуги.

На форума ще бъде представена програма на “София Тех парк” с услуги за изобретатели, новатори и предприемачи, включително менторство, обучения, работилници и възможност за презентации.

Водещи инвеститори от страната ще направят преглед на текущия инвестиционен климат в България, както и анализ на стартиращите бизнес проекти, които се търсят за подпомагане и развитие от местните бизнеси.

В рамките на събитието ще се проведе и първата среща на Клуба на анонимните иноватори. Целта е множество изобретатели и иноватори в България да получат видимост и подкрепа, за да превърнат добрите си идеи в успешен бизнес. В програмата е включен и демо ден на преакселераторска програма на Gargarage, които са и съорганизатори на събитието заедно с Impact Enterprise.

На конференцията са поканени вицепремиерът Томислав Дончев, кметът на София Йорданка Фандъкова, министърът на икономиката Емил Караниколов и др.

Основни партньори на форума са Българската стартъп асоциация и Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране.

“24 часа” е медиен партньор на конференцията.