Първата среща на Клуба на анонимните иноватори ще е днес в “София Тех Парк” по време на конференцията Investum Supersonic в подкрепа на новатори и стартъпи”. Нейната цел е изобретатели и иноватори да получат видимост и подкрепа, за да превърнат добрите си идеи в успешен бизнес.

По време на събитието с помощта на ментори и експерти стартиращите бизнеси ще имат възможност да получат консултации по въпроси, свързани с развитието на компаниите им, разработване на проектите им, както и съвети как успешно те да бъдат комерсиализирани.

В консултациите ще се включат експерти от “София Тех Парк” и водещи професионалисти от иновативната екосистема, както и международните експерти и основни лектори на конференцията.

В нея ще участват и вицепремиерът Томислав Дончев и кметът на София Йорданка Фандъкова. Поканен е и министърът на икономиката Емил Караниколов. Председателят на Надзорния съвет на “София Тех Парк” Петър Статев ще представи подкрепата за иновациите, взаимодействието между науката и бизнеса. “София Тех Парк” създава и новаторска програма с услуги и възможности за изобретатели, новатори и предприемачи.

Водещи инвеститори от страната ще направят преглед на текущия инвестиционен климат в България, както и анализ на стартиращите бизнес проекти, които се търсят за подпомагане и развитие от местните бизнеси.

“24 часа” е медиен партньор на конференцията.