Българската финансова група “Еврохолд” е новият кандидат за активите на ЧЕЗ в България, съобщи чешкият вестник “Лидове новини”.

Според медията преди няколко дни се е провела среща между мениджърите на чешката компания и “Еврохолд”, но още не е представена окончателната оферта. Ако интересът им продължава, те трябва да го направят през април. Вестникът допуска финансиране на сделката от руската ВТБ.

В понеделник от “Еврохолд България” изпратиха позиция “във връзка със слуховете и спекулациите” по сделката за ЧЕЗ.

“Следвайки своята корпоративна политика и правила, “Еврохолд България” не коментира слухове или спекулативни информации, особено, когато това засяга трети страни”, посочват от фирмата. Припомня се, че компанията е публична, акциите се търгуват на българската и варшавската борса и всяка публикувана непотвърдена информация можела да повлияе на цената и да увреди интересите на акционерите, включително на миноритарните,  като това можело да се смяна и за нарушение на законите.

От “Еврохолд” заявяват още, че винаги са обявявали придобиванията си и ако възнамеряват да реализират нови, ще ги обявят публично и своевременно на всички заинтересовани.