Това заяви транспортният министър Росен Желязков в коментар за резултатите от гласуването пакетът за "Мобилност" да влезе в дневния ред на последното заседание на Европейския парламент. 

"Бесен съм от този резултат. Два гласа не ни достигнаха, за да отпадне точката за разглеждане на пакета за "Мобилност" от дневния ред на последното заседание на Европарламента. 17 български евродепутати можеха да решат мача", каза Желязков. "Няма да говоря за тези два гласа, които не достигнаха". (По-рано "24 часа" писа, четрима български евродепутати не са гласували).

Желязков каза, че ще говори за тези, които са направили нечовешки усилия, за да отидат на гласуването в Европарламента. Той разказа, че в 12 часа Петър Курумбашев му се обадил, че самолетът не може да излети заради трафик над Европа, а в него са били 7 български евродепутати. Ръководство Въздушно движение направило и невъзможното самолетът да стигне навреме в Страсбург. "И два гласа не ни стигнаха, за да решим дефинитивно тази въпрос. Няма да коментирам отсъстващите. Искам да благодаря на тези, които бяха, каза той и повтори, че е бесен, че със 17 евродепутати е можело да бъде решен проблем на половин Европа.

"2 гласа не ни достигнаха, това означава, че Европа е разделена. Ние загубихме нашия мач в последната секунда на продължението и не може да не ни е яд", каза министърът. Но заяви, че това "пакетче", което разделя Европа, няма да мине и няма да съществува.