Има 5 заявления за участие в конкурса за концесия на летище София. В момента се разглежда документацията. Това е бавен и сериозен процес, едно от заявленията е от 800 страници, заяви пред Би Ти Ви министърът на транспорта Росен Желязков.

Няма законово основание да бъде спирана процедурата за концесия на летище София. На 9 май публично ще бъдат отворени офертите на участниците, каза министърът. Не сме загубили битката за пакета „Мобилност”, тъй като в рамките на този европарламент няма да има съответните законодателни изменения, обясни Желязков. По повод блокадата на ГКПП Капитан Андреево посланикът на Турция е уверил министъра, че няма преднамереност на турските власти към нашите превозвачи. Който не си е платил таксите и глобите не може да напусне Турция, заяви Желязков.

На всички е ясно, че в „Автомобила администрация” има корупция. Тази корупция, дали е на ниво рушветчийство или на ниво по-големи взаимоотношения, би била невъзможна, ако няма тясно коалиране между контрола на пътя и издаването на разрешения от самата администрация. Рисковете, които водят до това нещо са обективни, но и субективни. До 2 месеца ще съобщим какви ще са мерките, каза Желязков.