По 200 хил. лв. глоба на ден ще трябва да плаща фирмата, която извършва строежа на "Графа", ако не го довърши в срок. Това каза пред Би Ти Ви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Вниманието към този обект е съвсем обяснимо. Той е в центъра на София. Вече дейностите са на финала. Трябва да се отстранят бележките и да се направи озеленяване. Трябва да се направят и перголите, под които ще са търговците на книги. Въпросът с ограничителите обаче е сериозен. Аз поисках те да бъдат заменени с такива, които са по-безопасни за здравето и живота на хората, обясни Фандъкова.

Ограничителите са задължителни. КАТ не казва какъв да е вида, но задължително изисква да има такива, продължи тя. Обясни, че новото решение е да се сложат ограничители тип "колчета".

Това е сериозен обект. Той не включва само настилки, а подмяна и на топлофикационните мрежи, канализация и цялата подземна мрежа. По 200 хил. лв. ще бъде неустойката на ден, която фирмата изпълнител ще дължи, ако не довърши ремонта в срок. Той все още е строителен обект и докато настилките не са както е по проект, те ще бъдат пренареждани, категорична бе тя. Фандъкова припомни, че водната стена, която според граждани приличаше на "надгробна плоча" и бе премахната, е била по проект. 

Общо 15 са големите обекти за това лято, но ще опитаме да ги направим така, че минимално да затрудним движението на софиянци, каза още Фандъкова.

На въпрос ще се кандидатира ли за кмет наесен, Фандъкова заяви: Все още не съм взела решение. Искам да напреднем в работата и да видя как се справяме с дейностите.

Не знам по какъв начин ще повлияе "Апартамент гейт" на изборите, но мисля, че действията са категорични. В този случай виждате, че още преди приключване на проверките, колегите проявяват отговорност. Ясно показахме, че се носи отговорност и се надявам и другите политически сили да покажат такова нещо, каза още тя.