През юни стартират процедурите за последните близо 90 км от магистрала "Хемус". Тогава се очаква да бъде обявен търг за инженеринг.
Това обяви на зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков по време на третата поредна среща за магистрала "Хемус", организирана от МРРБ и "24 часа", която се провежда в момента в Ловеч.
Така Нанков опроверга твърденията, че по тази част от трасето не се работи.

"Знаем какво направи магистрала "Тракия" за Южна България. За съжаление люлката на българщината - Северна България, през последните 30-40 години изостава демографски и икономически", каза Нанков.

"С вчерашния момент, предполагам за всички е ясно, че процесът по построяването и завършването на АМ "Хемус" е необратим и максимално опростен", коментира председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски.
"Без да знам, че професионалният ми път ще тръгне още по-тясно свързано с изграждането на АМ "Хемус", бях убеден, че построяването ще се случи с този екип на министерството на регионалното развитие", добави той.

Стоян Беличев, изпълнителен директор на "Автомагистрали" заяви, че дружеството има капацитета да отговори на очакванията на гражданите, на Северна България, правителството, премиера и цялата държава.
Разчитам на вашето съдействие по райони, защото вие сте хората, които ръководите съответните населени места, обърне се той към представителите на местната власт.
"Проектът е труден, сроковете са прекалено къси, защото може да има и изненади по време на строителството", заяви експертът.

Третата дискусия по темата за "Хемус", организирана от "24 часа" и МРРБ в момента се провежда в Ловеч
Третата дискусия по темата за "Хемус", организирана от "24 часа" и МРРБ в момента се провежда в Ловеч