Аз смятам, че "Хемус" е вече приключила - от тук нататък ще се говори само за срокове, километри, участъци. Все още стои въпросът за пътя Велико Търново - Русе, той ще свързва две европейски столици - Букурещ и София, които са единствените столици в ЕС, между които няма магистрала.

Това коментира Живко Недев, изпълнителен директор на „Хидрострой” по време на третата поредна среща за магистрала "Хемус", организирана от МРРБ и "24 часа", която се провежда в момента в Ловеч.

"След вчерашната проверка стана ясно, че имаме още сериозна работа, но се надявам, че до края на строителния сезон ние ще приключим с този ангажимент", коментира той.

Недев се обърна с благодарност към присъстващите, като подчерта, че работата по отсечката нямало да се случи без помощта на министерството.

"За разлика от вас, ако на предния форум не сте бил оптимист, ние по това време бяхме под пара, бяхме подписали договор, бяхме поели ангажимент за изграждането на Ябланица до Боаза и бяхме с нагласата, че трябва да съкратим срокове, за да дадем допълнителен импулс за реализацията на целия участък, който предстои да бъде завършен", коментира той.