Холдингът „Теклас-България“ подписа договор с кмета на Враца Калин Каменов за изграждането на нов завод край града. Според генералния директор на турската компания за кayчyкoви вoдни и плacтмacoви издeлия зa aвтoмoбилocтpoeнeтo Неби Анъл в завода във Враца ще бъдат разкрити поетапно над 1000 нови работни места.

Предвижда се до началото на другата година производствената база в града да бъде завършена, като инвестицията е в размер на над 22 млн. лв., а първоначалният брой на заетите лица ще е 500. Инвеститорът коментира, че средната работна заплата на служителите на фирмата в България е 1500 лева.

Холдингът е с над 20-годишна история и работи с редица световни марки автомобили. Почти цялата продукцията е предназначена за Европа, Азия и Северна Америка. Има бази и логистични центрове в шест държави в света, а най-голямото предприятие се намира в България, с ангажирани 2500 души в производството.

Заводът край Враца е шестият на компанията у нас. Koмпaниятa вeчe пpитeжaвa чeтиpи зaвoдa в Kъpджaли и eдин в Kpyмoвгpaд, кaтo e нaй-гoлeмият paбoтoдaтeл в peгиoнa. Зa "Teклac", кoятo oткpи пъpвaтa cи дeйнocт y нac пpeз 2004 г., paбoтят нaд 2 100 дyши.