Сръбският вицепремиер и министър на строителството, транспорта и инфрастрктурата Зорана Михайлович заяви днес в Пекин, че Сърбия заедно с Китай реализира проекти в транспортната инфраструктура на стойност 7,5 милиарда евро, включително проектите, които са в ход и онези, чиято реализация е планирана, съобщи Танюг.

Зорана Михайлович, която е на посещение в Китай като член на делегацията, водена от сръбския президент Александър Вучич, участва днес в панел на тема "Инфраструктурно свързване", предава БТА.

Тази година започваме нови проекти, включително изграждането на пет нови магистрали, които са важни за регионалното свързване. В железницата приоритет е изграждането на бързата железопътна линия Белград-Будапеща и на нереконструираните отсечки на железопътната линия Белград - Ниш - Прешево, с което ще се модернизира целият железопътен коридор 10, заяви Михайлович.

Тя изтъкна, че стратегическа цел на Сърбия в сътрудничество с Китай е железопътно-пътният коридор от пристанището Пирея до централна Европа със стратегически маршрут през територията на Сърбия.