Четири варианта за нов национален стадион е предложила Столичната община на спортното министерство. Къде да бъде направена нова футболна арена, която да отговаря на всички изисквания на ФИФА и УЕФА трябва да реши ведомството. За момента няма окончателно решение, заяви главният архитект на София Здравко Здравков.

Той отново повтори, че смята, че мястото на националния стадион не е в центъра на столицата.

Първият вариант, както вече “24 часа” съобщи, е новият национален стадион да бъде изграден в местността “Къро” срещу зала “Арена Армеец”. Там има свободни терени на военното министерство, а Здравков напомни, че при разклонението на третата линия на метрото се планира до зала “Арена Армеец” да има метростанция.

Вторият вариант е реконструкция на някой от съществуващите стадиони, като например “Славия”.

Друг възможен терен бил в район “Връбница”, където първоначално била идеята да се построи зала “Арена Армеец”. Но според арх. Здравков теренът там на бул. “Ломско шосе”, който е общински, не е добре обезпечен транспортно.

И последният вариант за изнасяне на националния стадион в периферията на града по примера на “Алианц Арена” в Мюнхен бил да се търсят частни терени и инвеститори.