За шеста поредна година българският курорт Слънчев бряг се превърна в топ дестинация за почивка през лятото за британците.

Една от най-големите търговски мрежи в Обединеното кралство изготви списък с десетте най-евтини места за почивка през лятото, който бе оглавен от родния курорт.

Дестинациите в списъка са определени въз основа на средните разходи за храна, напитки и други екстри, като например цената за чаша кафе, цени за местни бири и вина, три ястия за двама, обяд за двама.

Заради евтините цени в баровете и ресторантите, както и евтините хотели в близост до плажната ивица, Слънчев бряг оглавява списъка за шести пореден път, пише британското издание "Мирър".

Ето кои са 5-те най-изгодни дестинации за лятна почивка за британците:

1. Слънчев бряг, България 

Средна цена: 38,86 британски паунда

Ако търсите море, пясък и много слънце, които няма да ви струват всичките спестявания, Слънчев бряг на брега на Черно море е вашето място. 

Курортът предлага евтини хотели, купища оживени барове и ресторанти. Можете да се отдадете и на културен туризъм, посещавайки включените в списъка на ЮНЕСКО места като Несебър или внушителните римски гробници на Поморие, които са изключително близо.

2. Алгарв, Португалия

Средна цена: 57,45 британски паунда

Алгарв, Португалия
Алгарв, Португалия

Алгарв е най-южната провинция на Португалия. Столицата ѝ е град Фаро. Алгарв може да се похвали с красиви плажове, живописни крайбрежни градове и семейни курорти, така че не е чудно, че дестинацията вече е фаворит сред британците.

Освен това курортът предлага много различни забавления и доста евтини "ол инклузив" хотели.

3. Мармарис, Турция

Средна цена: 59,13 британски паунда

Мармарис, Турция
Мармарис, Турция

Разположен на красивото тюркоазено крайбрежие на Турция, Мармарис продължава да бъде популярен благодарение на оживения си, каменист плаж. А да не говорим за крайбрежната алея, пълна с барове и ресторанти.

4. Торемолинос, Испания

Средна цена: 65,69 британски паунда

Торемолинос, Испания
Торемолинос, Испания

Испания отдавна е фаворит при британците за евтина и весела почивка на слънце, а Торемолинос е една от тези дестинации, които предлагат точно това.

Там се намират някои от най-хубавите плажове на Испания, има изобилие от очарователни местни ресторанти и разбира се настаняването е изключително евтино.

5. Бенидорм, Испания

Средна цена: 78,05 британски паунда

Бенидорм, Испания
Бенидорм, Испания

Бенидорм е известен с това, че предлага оживен нощен живот, ресторанти на плажа, както и множество евтини хотели.

Също така е близо до много водни и тематични паркове за семейства, които искат да прекарат време заедно.