За първи път начело на сдружението е  представител на българска компания

Нов състав на управителния съвет на АБЗ с председател Константин Велев бе избран на редовно годишно събрание на Асоциацията на българските застрахователи, съобщиха оттам. Членовете на сдружението приеха отчета за дейността на АБЗ и програма за следващата година. Основни акценти в нея са продължаване на политиката на сдружението за подобряване на нормативната среда и бизнес климата и за развиване на дейности, насочени към повишаване на застрахователна култура.

Новият председател е Константин Велев, изпълнителен директор на ЗАД „Армеец“, който поема поста от Светла Несторова, след нейни два поредни мандата. Досега г-н Велев беше зам.-председател на УС на АБЗ. За първи път представител на местна компания оглавява сдружението.

„Приемам позицията със съзнание за високата отговорност, която аз и всички колеги от новия управителен съвет поемаме пред нашите членове. През последните години асоциацията се наложи като фактор в икономическия живот в страната, като обединяващо звено при създаването на общи политики за развитие на застрахователния сектор. С приетите от нас стратегия и програма на дейността си поставяме значими цели и съм убеден, че чрез реализацията им ще продължим да допринасяме за устойчивото развитие на бранша и икономически напредък на обществото“ – заяви Велев.

Другите членове на новия управителен съвет са: Светла Несторова, председател на УС и Главен изпълнителен директор на ЗEАД "Булстрад Живот Виена Иншуранс Груп“, Кирил Бошов, Изпълнителен директор на "Евроинс Иншурънс Груп" и Председател на УС на "Еврохолд България", Юри Копач, Изпълнителен Директор Търговска мрежа и продажби, член на УС на „Дженерали Застраховане“,Габриела Генова, Председател на Управителния съвет и Финансов директор на „Граве България Животозастраховане“, Георги Георгиев, Изпълнителен директор на ЗК“ Уника Живот“ АД и Глория Димитрова, Главен директор „Пазари“ на ЗАД "Алианц България".