Турският курорт Анталия, който е на трето място в света по брой на посрещани туристи, е отбелязал вчера нов рекорд, съобщава в."Миллиет", цитиран от БТА.

Общо 86 308 туристи са пристигнали със самолет в Анталия вчера, което представлява рекорд в историята на курорта, посочва вестникът, като се позовава на съобщение на валията на Анталия Мюнир Каралоглу в социална медия.

Според данни на администрацията на летището в Анталия от 1 януари тази година до 22 юни в курорта са пристигнали 4 943 637 чужди туристи. Това представлява увеличение със 17 процента спрямо броя на чуждите туристи, пристигнали в курорта през същия период на миналата година. От 1 до 22 юни тази година в Анталия са пристигнали общо 1 643 844 туристи, което представлява увеличение от 16 процента спрямо броя на туристите през същия период на миналата година.

През миналата година Анталия е посрещнала общо 13 642 000 туристи, което е рекорд за курорта досега. До края на тази година Анталия си поставя за цел да посрещне общо 16 милиона чужди туристи.