Грузинските авиолинии не дължат нищо на Русия, заяви основателят и собственик на компанията Тамаз Гаяшвили в интервю за грузинската агенция "Интерпреснюз", предадоха ТАСС и БТА.

Грузинската страна не е дължала и не дължи нищо на руските власти, подчерта той, коментирайки решението на руското министерство на транспорта да спре полетите на грузинските авиолинии до Русия от 8 юли.

"Със своето решение руското министерство на транспорта спря въздушния трафик между Грузия и Русия, което е много лошо и вреди на първо място на руските граждани. Дори не говоря за финансовите загуби", добави Гаяшвили.

Вчера руското министерство на транспорта заяви, че от 8 юли се прекратяват полетите на грузинските авиолинии до Русия. "Причината за спирането на полетите е необходимостта от гарантиране на достатъчно равнище на авиационна безопасност, както и наличието на просрочени задължения" на грузинските компании, уточни министерството.

Грузинските посолства в чужбина започнаха активно да канят чужденците да прекарат лятната си отпуска в републиката, след като Москва реши да прекъсне въздушния транспорт между Русия и Грузия, отбелязва ТАСС. Видеоклипове бяха публикувани на страниците на посолствата във Фейсбук.