Защо чадърите и шезлонгите са по-евтини в южната ни съседка Гърция? Министърът на туризма Николина Ангелкова даде интересен отговор на въпроса в студиото на "Лице в лице" по Би Ти Ви: "Нека не сравняваме ябълки с круши!" И поясни, че  там плажната ивица е много голяма и затова има повече зони с евтини плажни принадлежности.

Нека не отписваме сезона, още преди началото му обявихме, че ще има спад, като отчетохме ранните записвания, допълни министърът на туризма. "Нашите конкуренти Турция, Тунис и Египет имат агресивна политика по отношение на субсидиране за да привличат повече хора на организиран туризъм", обясни тя.

По думите й цените на чадър и шезлонг по плажовете у нас варират между 3 и 5 лева. "Може би има два плажа с по-високи цени и "Перла" е един от тях", каза още министърът. Тя посочи, че на всеки плаж трябва да има табели с цените, а ако липсват глобата е между 5 000 и 10 000 лева. Ангелкова съобщи още, че миналата година 120 000 лева са били глобите само на един плаж. Откакто има Министерство на туризма, има 31% ръст на чуждестранните туристи, посочи Николина Ангелкова и обяви, че е готова да подаде оставка, когато премиерът Бойко Борисов я поиска.