Уебсайт, домейн и АЙ ПИ адрес са понятия, които все повече чуваме в обществото. Нараства интересът към точка. bg домейните с първото полугодие на 2019 г. Така могат да бъдат обобщени резултатите, съобщени от "СуперХостинг. БГ".

Как се обяснява този нараснал интерес, коментира пред БНР Любомир Русанов, управител на компанията: “Има тенденция за нарастване на интереса към домейни "точка.bg", която е много хубава, защото в България малко изоставаме по този показател. Засега все още са по-популярни глобалните имена дотком, не толкова bg, но то постепенно си възвръща според мен да е най-популярното разширение в България. Все пак ние сме в България и е нормално BG домейнът да е най-популярен при нас. През последните две години ръстът на "точка.bg" е около 30%“.

“Тези домейни дават по-голяма тежест на самите сайтове като име. Хората имат по-голямо доверие на BG-домейните. Реално, ако се замислите, всички популярни сайтове в България са, с много малки изключения, към "точка.bg". Така че доверието в крайна сметка, особено когато имаме голям ръст на електронна търговия, за да продават търговците, трябва да имат доверие и оттук вече BG-домейнът им помага…“.