„Топлофикация Перник” възстановява топлоподаването в града, след като в присъствието на експерти от РИОСВ-Перник и на кмета Вяра Церовска бяха премахни поставените пломби към генераторите, за да може да бъде възстановено подаването на гориво. Това съобщи директорът на дружеството Любомир Спасов.

„Служители от РИОСВ-Перник ще бъдат изпратени за 24-часово наблюдение на нашата работа. Ние сме изключително доволни от този факт, защото няма да има възможност никой да разпространява неверни твърдения, че използваме неразрешен вид гориво. Чрез това 24-часово наблюдение няма да бъдем въвлечени в нечий сценарий, целящ да опетни името на дружеството, както и да има и грам съмнение и подозрение, че не спазваме буквата на закона и разрешенията, дадени ни от компетентни инстистуции”, допълва още Спасов.

„Отново заявявам, че ние сме отговорно предприятие, което усилено и ежедневно работи, за да може да осигури и предостави качествена услуга на своите абонати. Това се доказа чрез решението на Административния съд в Перник, с което постанови спирането на предварителното изпълнение на заповедта на директора на РИОСВ -Перник, с която бе спряна дейността на парогенераторите. Както и с издадената заповед на РИОСВ-Перник, с която се преустановява също принудителна административна мярка, първоначално наложена от тях.”

„Уверяваме всички наши абонати, че ще продължаваме да работим професионално, прозрачно, със същата отдаденост и хъс, за да може да запазим доверието, което са ни гласували нашите клиенти и да убедим и останалите, че предоставяме качествена услуга на достъпна за тях цена”, категоричен бе Спасов и допълни, че няма да позволи на когото и да е било да опетнява името на „Топлофикация-Перник”.