Искаме да покажем по-малко познатите прекрасни места в България, които имаме за пътувания, особено в сферата на културно-историческия туризъм. Това е целта на този форум, организиран със съдействието на община Силистра. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на българо-руски бизнес форум в крайдунавския град, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Още през месец май, когато бях тук, поех ангажимент пред всички граждани, че следващата дискусия на тема културно-исторически туризъм ще се проведе в Силистра. Сега ще обсъдим с представители на местния бизнес и с общината възможностите за общи туристически пакети. Поканили сме да присъстват и областния управител на Търговище и представители от Шумен, защото смятам, че ще бъде важно, ако се обединят трите области – Силистра, Шумен и Търговище, за да покажат повече от богатството си, поясни министърът. И добави, че по този начин ще имаме възможност да удължим предстоя на чуждестранните туристи.

Министърът каза още, че в комбинация с прекрасната кухня и храна и винопроизводството ще успеем да направим нещо по-дългосрочно и по-устойчиво, а именно да представим община Силистра и възможностите за развитие на отрасъла в региона, както и да дадем шанс на представителите на българските туроператори и на сектора да създадат необходимите контакти.

Участваме в различни форуми и събития, включително и в момента подготвяме нашето участие в есенните международни изложения на територията на Руската федерация, поясни министър Ангелкова. Тя поздрави кмета на община Силистра Юлиян Найденов за усилията, които полага да направи града по-привлекателен за туристите. И каза, че културно-историческото наследство и фестивалите са един от инструментите, чрез които могат да се разширят крилата на сезона, за да се превърне България в целогодишна туристическа дестинация.