Нови авиолинии от Скопие и Охрид ще има до Анкара, Измир и Истанбул, съобщи Агенцията за промоция и подкрепа на туризма на Северна Македония, която днес в сътрудничество с ТУРСАБ и Асоциацията на турските туристически агенции организира бизнес срещи на 20 нови турски туроператори с туристическия сектор в Северна Македония, съобщи МИА.

Според агенцията увеличеният брой авиолинии ще означава по-лесна възможност за пътуване на турски граждани в страната и обратно, а интересът е резултат от доброто сътрудничество в миналото и историческата близост, поради която все още съществуват силни семейни и приятелски връзки, предава БТА.

Туроператорите от Турция по време на визитата си ще посетят югозападната част на страната, чаршиите в Скопие, Битоля и Охрид, османски паметници на културата и ще имат възможност да се наслядят на македонската традиционна кухня и на вината.

Броят на турските туристи в Северна Македония за периода януари-юли 2019 г. е 65 403, а броят на нощувките е 96325, отбелязва МИА.