Инвеститорите на "Уолстрийт" реагираха позитивно на новината за постигнатото между ЕС и Великобритания споразумение за развода, както и на позитивните финансови отчети на Netflix и на американската банка Morgan Stanley, съобщи БНР.

И трите основни фондови индекса стартираха днешната търговия с добри повишения между 0,3% и 0,7%, преди обаче да заличат част от печалбите, тъй като инвеститорите остават притеснени дали договорената между ЕС и Великобритания Брекзит сделка ще бъде одобрена в събота от британския парламент, имайки предвид негативните изявления след днешната новина на различни партии от Камарата на общините.

Около час и половина след началото на търговия индексът DJIA регистрира спад с 0,15% (с 40 пункта), широкият индекс S&P500 - с 0,25% и технологичният индекс Nasdaq Composite - с 0,22%, като американските инвеститори изглеждат разочаровани и от слабите данни за индустриалното производство в САЩ през септември.

Акциите на Morgan Stanley поскъпват с близо 3%, след като това е поредната американска банка, която представи по-добри от очакваното данни за печалбите и приходите през третото тримесечия.

И акциите на Netlix нарастват с около и над 3%, след като късно снощи голямата компания за видеострийминг отчете много по-силна от очакваното печалба при малко по-ниски от прогнозите приходи. В същото време компанията посочи, че през третото тримесечие е добавила нови 6,77 млн. платени абоната, от които обаче едва 500 хиляди в рамките на САЩ.

На другия полюс са акциите на IBM, като те поевтиняват с 6% след представени по-слаби от очакваното приходи за последното тримесечие.

Подобно на пазара на акции на Уолстрийт инвеститорският ентусиазъм на европейските фондови относно Брекзит сделката също започна да отслабва в края на днешната търговия.

Общият индекс Stoxx Europe 600 вече нараства с едва 0,1%, след като при новината за постиганото между Лондон и Брюксел споразумение нарасна с 0,75% към 396,86 пункта, достигайки най-високо ниво от май 2018-а година.

Немският индекс DAX 30 пък приключва търговията в четвъртък с повишение от едва 0,08% след първоначален ръст 0,85% към най-висок ниво от края на юли 2018-а година, докато френският CAC 40 дори се оказа на негативна територия, понижавайки се с 0,18% след повишение с 0,55% при новината за Брекзит сделка.