Мениджър на годината за 2019 г. е Светла Несторова, директор на „Булстрад живот Виена иншурънс груп“

  • 1
authorАвтор: Албена Арабаджиева


Мениджър на годината за 2019 г. е Светла Несторова, директор на „Булстрад живот Виена иншурънс груп“

Светла Несторова стана мениджър на годината за 2019 г.

Светла Несторова, главен изпълнителен директор, председател на УС на 3ЕАД "Булстрад живот Виена иншурънс груп" стана Мениджър на годината 2019 г. Наградата й беше връчена от президента на България Румен Радев на официална церемония в Софийската опера и балет в понеделник вечерта.

В нито един момент от повече от 15-годишната си кариера на мениджър не съм си представяла, че ще съм на сцената в операта в компанията на Орлин Горанов и Ивелина Кънева. Компанията ни след 5 дни ще навърши 25 г. - последните 15 от тях за мен минаха изключително бързо. Никога не сме се осмеляваме да кандидатстваме, защото не сме се мислели за достатъчно големи, но се оказа, че сме се оказали лидер на пазара и не сме разбрали, че задаваме тенденциите. Оказа се, че колегите пиари са били прави да кандидатстваме. Сега съм много горда от нея и много щастлива.“, каза Несторова при получаването на наградата. „Конкурсът беше моментът, в който спряхме и си зададохме някои въпроси. Искам да завърша с един от тях, които екипът на конкурса ни зададоха - какъв е приносът на мениджърите за България. Отговорихме си - огромна, те могат да направят всичко за просперитета на България, доброто управление е това, от което има дефицит, ако има промяна и повишаване на благосъстоянието, това може да дойде само от бизнеса, единственото по-важно от него е образованието“, допълни тя. Освен това благодари на ”един мъж тук в залата, без който това абсолютно не би било възможно, едно малко дете заспа само тази вечер, то винаги заспива до мен, сега имаше кураж да го направи. Едно по-голямо дете в „Кеймбридж“ чете новините сега и чака“. Тя пожела на всички да не забравят това, което смятат за ценно, защото само от тях зависи да го сбъднат. Но и да не забравят, че нищо не може да се потигне сам – това касае бизнеса, но и държавата – това, което създаваме за себе си и децата си, зависи само от нас и трябва да го създаваме заедно.

България е с огромни човешки, финансови ресурси и в същото време огромни демографски проблеми. Единствения начин за тяхното решаване е силна икономика и висок устойчив темп на растеж - това значи в максимална степен да създаваме човешките ресурси, високи технологии с добавена стойност, иновативност, конкурентоспособност. Постигането на тези амбициозни цели изисква личности, които да знаят как да ръководят процеси и най-вече хора, които да превръщат бъррзо инфомацията в знание, а знанието в мъдрост. Които да не се страхуват да поемат риск в името на прогреса и успеха. Такава личност е успешна и много се радвам, че тази вечер съм сред такива хора, но особено, че всички 10 финалисти са български бизнес лидери и е изключително приятно, е когато посещавам клонове на мощни световни фирми в България да се управляват от българи, това е признак на доверие и атестат, че българския мениджър се развива и има ръководни практики“, заяви президентът Радев. Той сподели, че за него най-важното за един лидер е личностният пример. А България се нуждае от прогресивни научни центрове, за да се сближим икономически с развитите държави. Бизнесът вече разполага с такива и президентът благодари, че там се създава бъдещето на страната.

Награда „Мисия в полза на обществото“ връчи издателят на „Медийна група България Венелина Гочева. „Тази специална награда е за една голяма българска компания с впечатляващи финансови резултати, внушителни успехи в банковия и застрахователен бизнес. Тази компания от 10 години подкрепя пътя на талантливи българи, предоставя възможности за изява, изложби на талантливи български художници в цялата страна. От 2-3 г търси талантливи, креативни деца, те пътуват в Европа и създават машини. Желта на този проект е някога да изпратят децата от Европа да изпратят на Марс своя машина. Ние сме хора, които сме сбъднали мечтата си и много е важно някой да подкрепи мечтата на тези, чиито път си струва да бъде извървян. Всяка година стъпвам на сцената с възхищение към това, което прави Васил Мирчев. Неговата мечта е да има в България нормални медии, за които успехите на хора като вас да бъдат водещите новини“, каза Венелина, която връчи наградата на главния изпълнителен директор на „Алианц банк България“ Георги Заманов. За него доверието на обществото, на клиентите, на сътрудниците, на акционерите е основата на успеха.

Ивайло Славов, изпълнителен директор на „Булпрос Консултинг“, грабна две награди – на зрителите на Би Ти Ви, която му беше връчена от изпълнителния директор на телевизията Томислав Попов, и „Устойчиво развитие“, която получи от Лъчезар Богданов от ИПИ. „Както преди 3 години казах, за мен това е най-важната награда. Истински щастлив и развълнувам съм“, каза Славов по повод наградата на зрителите на Би Ти Ви. А относно втората сподели, че като човек, израснал с баскетбол, обича да бие, а отличително за компанията му е, че година след година побеждават на нов терен.

За втора поредна година бе връчен и призът на покойния проф. д-р Лъчезар Цоцорков от неговият син Димитър Цоцорков. "Баща ми казваше, че има два вида мениджъри - такива, които си вършат работата, и такива, които не си вършат работата. Тази вечер видях много мениджъри, които могат да си вършат работата и това е една огромна надежда, " каза Димитър Цоцорков. Наградата получи Димитър Гълъбов, директор на „Съдърланд България“ "За мен е изключителна чест да приема от името на „Съдърланд България“ тази престижна награда, тя е високо доказателство за нас, за това което сме правили през последните години, доказателство за това, че си е заслужавало и огромен стимул да продължаваме напред. " каза Гълъбов. Компанията през годините е подкрепяла проекти за кариерно развитие на ученици, студенти, стажантски програми, развитие на таланти, обучение по компютърна и езикова грамотност, стипендии.

Десетте финалисти в тазгодишния конкурс са Асен Георгиев, изпълнителен директор на "Ейч Пи Инк. България" ЕООД, Весела Илиева, изпълнителен директор на "Юник Естейт" ООД, члена на съвета на директорите на AG Capital и председател на съвета на директорите на "Адрес" и на "Имотека", Георги Заманов, член на УС и главен изпълнителен директор на Алианц Банк България, Доброслав Димитров, изпълнителен директор на "Империя Онлайн" АД, Ивайло Славов, съосновател и изпълнителен директор на "Булпрос Консултинг" АД, Мариела Маджарова, изпълнителен директор на "Телерик Електроникс" АД, Мария Грашнова, главен изпълнителен директор на "Дентсу Иджис Нетуърк България" ООД и ръководител на бизнеса на Dentsu Aegis Network на Балканите, Радослав Николов, изпълнителен директор на SAP Labs България, Светла Несторова, главен изпълнителен директор, председател на УС на 3ЕАД "Булстрад живот Виена иншурънс груп" и Христо Христов, основател, изпълнителен директор и мажоритарен собственик на "Дискордиа" АД. Приходите на оглавяваните от тях бизнес организации надхвърлят 625 млн. лева.

Споделете

CAPTCHA изображение

Най-четени

Кой е Петър, на когото говори цяла вечер премиерът

Кой е Петър, на когото говори цяла вечер премиерът

Кой е този Петър, към когото Бойко Борисов многократно адресира речта си при връчването на наградите $:rijc, r ;riri Rufkf;rud$? Въпросът завладя ума на десетките гости на церемонията, след като чуха премиерът да казва: “Едно време имаше едни предавания по телевизията. Ти помниш ли ги, Петре, защо се смееш

Каква камина да изберем за зимата - препоръки от Мосю Бриколаж

Каква камина да изберем за зимата - препоръки от Мосю Бриколаж

Нищо не може да се сравни с очарованието и магията на домашното огнище. Това туптящо сърце на дома неусетно се превръща в център, който събира цялото семейство. Какво по-хубаво от студена и снежна зимна вечер и горяща камина, която да ни очаква вкъщи? Какво е нужно да знаем за отделните видове камини Ако желаеш да изпълниш дома си с усещане за уют

Борисов: Оставих Банкя последна, накрая си ходя през Младост

Борисов: Оставих Банкя последна, накрая си ходя през Младост

“Аз в Банкя оставих последна отсечка, накрая си ходя през Младост. Сигурно ще ни се разсърдят хората там в един момент” Това заяви премиерът Бойко Борисов на церемонията по връчването на наградите “Мистър и Мисис Икономика”. Коментарът му бе по повод напредъка по редица инфраструктурни обекти, които в момента се строят.

Заплатите по-малки, но не и на депутатите

Заплатите по-малки, но не и на депутатите

В края на септември средната за страната е 1266 лв., с 0,9% по-ниска от тази в края на юни. На годишна база обаче има ръст от близо 12% Средната заплата в България през третото тримесечие е намаляла с 0,9% в сравнение с предишното, достигайки 1266 лв. през септември. В същото време на депутатите и на хората на висши управленски постове заплащането

Борисов: Пловдив и Асеновград се съединиха със заводи от двете страни - път като слънце (Видео)

Борисов: Пловдив и Асеновград се съединиха със заводи от двете страни - път като слънце (Видео)

Хиляди работници работят по изграждането на АМ "Хемус". Два огромни газопровода - хиляди хора, милиарди проекти. И всичко това в рамките на тези 5 години. И при всичко това, което сме направили, сме на излишък. Кой може да го направи това? Десетки заводи нови се строят. Пловдив и Асеновград се съединиха със заводи от двете страни - път като слънце

Ще се санират и жилищни сгради с над 35 самостоятелни обекта в малките общини

Ще се санират и жилищни сгради с над 35 самостоятелни обекта в малките общини

Отпада ограничението за финансиране само на сгради с до 35 самостоятелни обекта. Така се разширява обхватът на допустимите за саниране жилищни блокове в по-малките общини бенефициенти по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Това ще стане възможно в края на месец ноември, когато ще бъде обявена третата процедура по програмата за

КЗК потвърди избора на концесионер на летище София

КЗК потвърди избора на концесионер на летище София

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) остави без уважение четирите жалби срещу концесията на летище "София",  съобщава "Дневник". Транспортното министерство избра през следващите 35 години столичната аерогара да се управлява от консорциума "Соф кънект", който се състои от обединението между фонда Maridiam и строителя Strabag

Радан Кънев  пробва да спре с петиция  “Струма”

Радан Кънев пробва да спре с петиция “Струма”

Евродепутатът предлага да се гласува документ отпреди 2 години Евродепутатът от “Демократична България” Радан Кънев е внесъл предложение в комисията по петициите на Европейския парламент да се гласува петиция срещу изграждането на магистрала “Струма” през Кресненското дефиле. Кънев е член на тази комисия и е настоял да се гласува документ отпреди

ВТБ излиза изцяло от състава на акционерите на "Виваком"

ВТБ излиза изцяло от състава на акционерите на "Виваком"

Руската инвестиционна банка ВТБ Капитал, част от групата компании ВТБ, изцяло ще излезе от състава на акционерите на българската телекомуникационна компания "Виваком", съобщи РБК, позовавайки се на пресслужбата на банката, предаде dir.bg. Решението е взето във връзка със сделката по продажбата на българския оператор на компанията Юнайтед груп

Експерт за втората пенсия: Управляваните активи в момента са 15 млрд. лева

Експерт за втората пенсия: Управляваните активи в момента са 15 млрд. лева

Оказа се, че част от българите, които ще получат първите си допълнителни пенсии от 2021 г., няма да имат право на пожизнена месечна пенсия. Причината е недостатъчно натрупани средства по своите индивидуални партиди. „Вноските, които постъпват в задължителните фондове, са налице. През всички години от 2002 г

Най-коментирани

Радан Кънев  пробва да спре с петиция  “Струма”

Радан Кънев пробва да спре с петиция “Струма”

Евродепутатът предлага да се гласува документ отпреди 2 години Евродепутатът от “Демократична България” Радан Кънев е внесъл предложение в комисията по петициите на Европейския парламент да се гласува петиция срещу изграждането на магистрала “Струма” през Кресненското дефиле. Кънев е член на тази комисия и е настоял да се гласува документ отпреди

Експерт от САЩ пред Борисов: Енергетиката е жизненоважна за общите ни интереси

Експерт от САЩ пред Борисов: Енергетиката е жизненоважна за общите ни интереси

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с помощник държавния секретар в Бюрото по международна сигурност и неразпространение към Държавния департамент на САЩ Кристофър Форд. На срещата присъстваха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и посланика на САЩ Херо Мустафа

За 9-и път фалконът с повреда. Често с премиер на борда (Обзор)

За 9-и път фалконът с повреда. Често с премиер на борда (Обзор)

- Този път изключи навигацията и загуби сигнала, който води самолета към пистата. Приземи се при втори опит - Шефът на правителствения авиоотряд ген. Тодор Коджейков: Може би е време да се купи нов Фалконът - 9-местното самолетно бижу на властта, се повреди за пореден път в петък към 11 ч. И пак на борда му бе премиерът Бойко Борисов - при

Втората пенсия може и да намалява за разлика от държавната (Обзор)

Втората пенсия може и да намалява за разлика от държавната (Обзор)

След повече от година писане на законови предложения: Втората пенсия може и да намалява за разлика от държавната Около 200 хил. жени, които сега са между 55 и 59 г., ще са първите с частна пенсия - повечето от тях вероятно ще вземат по-малко, отколкото, ако бяха само на плащане от НОИ Ако натрупаната партида не стига за пожизнена пенсия

Турски авиопревозвач ще купи десет самолета Боинг 737 МАКС

Турски авиопревозвач ще купи десет самолета Боинг 737 МАКС

Турският авиопревозвач "СънЕкспрес" (SunExpress) обяви, че ще купи десет самолета Боинг 737 МАКС (Boeing 737 MAX), които бяха спрени от движение след катастрофи, предадоха Асошиейтед прес и БТА. "СънЕкспрес" със седалище в турския град Анталия обяви днес, че с новата поръчка общият брой на самолетите МАКС, които е поръчала, достига 42

Каква камина да изберем за зимата - препоръки от Мосю Бриколаж

Каква камина да изберем за зимата - препоръки от Мосю Бриколаж

Нищо не може да се сравни с очарованието и магията на домашното огнище. Това туптящо сърце на дома неусетно се превръща в център, който събира цялото семейство. Какво по-хубаво от студена и снежна зимна вечер и горяща камина, която да ни очаква вкъщи? Какво е нужно да знаем за отделните видове камини Ако желаеш да изпълниш дома си с усещане за уют

Борисов: Пловдив и Асеновград се съединиха със заводи от двете страни - път като слънце (Видео)

Борисов: Пловдив и Асеновград се съединиха със заводи от двете страни - път като слънце (Видео)

Хиляди работници работят по изграждането на АМ "Хемус". Два огромни газопровода - хиляди хора, милиарди проекти. И всичко това в рамките на тези 5 години. И при всичко това, което сме направили, сме на излишък. Кой може да го направи това? Десетки заводи нови се строят. Пловдив и Асеновград се съединиха със заводи от двете страни - път като слънце

Борисов: Оставих Банкя последна, накрая си ходя през Младост

Борисов: Оставих Банкя последна, накрая си ходя през Младост

“Аз в Банкя оставих последна отсечка, накрая си ходя през Младост. Сигурно ще ни се разсърдят хората там в един момент” Това заяви премиерът Бойко Борисов на церемонията по връчването на наградите “Мистър и Мисис Икономика”. Коментарът му бе по повод напредъка по редица инфраструктурни обекти, които в момента се строят.

39% от хората мислят, че в България може да се прави бизнес

39% от хората мислят, че в България може да се прави бизнес

39% от българите смятат, че в България бизнес може да се прави, сочи проучване на изследователски център “Тренд”. То бе представено от съоснователя му Димитър Ганев в рамките на форума “Да извадим успеха от анонимност”. 34% отговарят негативно на въпроса, а 27 на сто - че не могат да преценят. Сред по-младите между,

Калфин: Електронна здравна карта е първата стъпка за проблема с фалшивите болнични

Калфин: Електронна здравна карта е първата стъпка за проблема с фалшивите болнични

Фалшивите болнични са проблем, който трябва да се адресира като такъв, а не да се товари някой с плащането на сметката за него, смята бившият вицепремиер и социален министър Ивайло Калфин. Той заяви пред bTV, че решението да не се плаща първият ден от болничния е „глупаво” и е направено, за да се угоди на един от коалиционните партньори

"Фолксваген" решава до края на годината къде ще бъде новият завод

"Фолксваген" решава до края на годината къде ще бъде новият завод

До края на тази година "Фолксваген" (Volkswagen) ще реши дали ще строи новия си завод в Турция. Това бе съобщено след заседание на Надзорния съвет на концерна. В средата на октомври "Фолксваген" за пореден път отложи това решение - заради турската офанзива в Северна Сирия, натъкнала се на остра международна критика.

Двустранната ни търговия със САЩ нараства с 36%, достига 1 млрд. долара

Двустранната ни търговия със САЩ нараства с 36%, достига 1 млрд. долара

Министърът на икономиката Емил Караниколов се срещна с Херо Мустафа, извънреден и пълномощен посланик на САЩ, съобщи БГНЕС. В рамките на срещата министър Караниколов запозна участниците с възможностите за инвестиции в България, като акцентира на доброто икономическо състояние у нас. Той бе категоричен

Сейфове и сметки няма да са анонимни от 1 януари 2020 г.

Сейфове и сметки няма да са анонимни от 1 януари 2020 г.

Който иска да държи пари в брой, скъпоценности или важни документи в банков сейф, вече няма да може да го открие, като ползва анонимност или посочва като титуляр фиктивно име. Който пък вече е наел такъв, ще бъде проверен, за да продължи да го ползва. Мярката ще е в сила от 1 януари 2020 г., след като в края на миналата седмица

Турски авиопревозвач ще купи десет самолета Боинг 737 МАКС

Турски авиопревозвач ще купи десет самолета Боинг 737 МАКС

Турският авиопревозвач "СънЕкспрес" (SunExpress) обяви, че ще купи десет самолета Боинг 737 МАКС (Boeing 737 MAX), които бяха спрени от движение след катастрофи, предадоха Асошиейтед прес и БТА. "СънЕкспрес" със седалище в турския град Анталия обяви днес, че с новата поръчка общият брой на самолетите МАКС, които е поръчала, достига 42

Вземанията на фирмите за бързи кредити
в края на септември достигат 2.775 млрд. лв.

Вземанията на фирмите за бързи кредити в края на септември достигат 2.775 млрд. лв.

Към края на септември 2019 г. вземанията по кредити на дружествата, специализирани в кредитиране /т. нар. фирми за бързи кредити/, са 2.775 млрд. лв. (2.4 на сто от прогнозния БВП), съобщава Българската народна банка. На годишна база тези кредити се увеличават с 14.1 на сто (342.3 млн. лв.). Вземанията по кредити от сектор Домакинства и

Инспекцията по труда пусна видеоклип как да работим легално - вижте го

Инспекцията по труда пусна видеоклип как да работим легално - вижте го

Инспекцията по труда изготви видеоклип за предоставяне на информация на търсещите работа за ползите от декларирания труд и на какво следва да обърнат внимание преди заминаване на работа в чужбина, за да се минимизира рискът от полагане на недеклариран труд или от попадане в схеми за трудова експлоатация. Това съобщиха от пресцентъра на ГИТ

"Емирейтс груп" със сделка за 16 млрд. долара "Еърбъс", поръча 50 самолета А350

"Емирейтс груп" със сделка за 16 млрд. долара "Еърбъс", поръча 50 самолета А350

Авиокомпанията "Емирейтс груп" (националния превозвач на Обединени Арабски Емирства) съобщи в понеделник, че ще подобри своята флотилия, като поръча общо 50 самолета A350 от европейския самолетосторител "Еърбъс" (Airbus). Самата сделка се оценява на 16 млрд. долара, предаде БНР. Съобщението беше направено по време на авиошоуто в Дубай

За втора пенсия всеки внася средно 61 лева на месец, а е натрупал под 4000 лeвa

За втора пенсия всеки внася средно 61 лева на месец, а е натрупал под 4000 лeвa

В три от деветте частни пенсионни фонда събраните от хората пари дори са под 2000 лв. 60,99 лв. на месец е средният размер на вноската за втора пенсия, която плащат от заплатите си 3 780 919 български граждани. В същото време натрупаните по личните им партиди средства масово не покриват дори психологическата граница от 4100 лв

Исландия забрани кутиите за паста за зъби

Исландия забрани кутиите за паста за зъби

Когато купуваме паста за зъби първото, което правим е да я извадим от кутията ѝ. След това изхвърляме този ненужен картон или пластмаса, която идва заедно с пастата. Тези факти накараха Исландия да спре употребата им. Северната страна реши да елиминира тези кутии, които наистина не са необходими, за да защити продукта

Китайският туристически пазар има огромен потенциал за международните туроператори

Китайският туристически пазар има огромен потенциал за международните туроператори

„През изминалите 15 години, индустрията за пътнически услуги онлайн, се разрастваше бързо. Китайският пазар разполага с огромен потенциал, без значение дали се отнася до местните туроператори или потребителските навици при резервирането на пътувания", каза Вивиан У, регионален мениджър на TripAdvisor за Китай