Светла Несторова, главен изпълнителен директор, председател на УС на 3ЕАД "Булстрад живот Виена иншурънс груп" стана Мениджър на годината 2019 г. Наградата й беше връчена от президента на България Румен Радев на официална церемония в Софийската опера и балет в понеделник вечерта.

В нито един момент от повече от 15-годишната си кариера на мениджър не съм си представяла, че ще съм на сцената в операта в компанията на Орлин Горанов и Ивелина Кънева. Компанията ни след 5 дни ще навърши 25 г. - последните 15 от тях за мен минаха изключително бързо. Никога не сме се осмеляваме да кандидатстваме, защото не сме се мислели за достатъчно големи, но се оказа, че сме се оказали лидер на пазара и не сме разбрали, че задаваме тенденциите. Оказа се, че колегите пиари са били прави да кандидатстваме. Сега съм много горда от нея и много щастлива.“, каза Несторова при получаването на наградата. „Конкурсът беше моментът, в който спряхме и си зададохме някои въпроси. Искам да завърша с един от тях, които екипът на конкурса ни зададоха - какъв е приносът на мениджърите за България. Отговорихме си - огромна, те могат да направят всичко за просперитета на България, доброто управление е това, от което има дефицит, ако има промяна и повишаване на благосъстоянието, това може да дойде само от бизнеса, единственото по-важно от него е образованието“, допълни тя. Освен това благодари на ”един мъж тук в залата, без който това абсолютно не би било възможно, едно малко дете заспа само тази вечер, то винаги заспива до мен, сега имаше кураж да го направи. Едно по-голямо дете в „Кеймбридж“ чете новините сега и чака“. Тя пожела на всички да не забравят това, което смятат за ценно, защото само от тях зависи да го сбъднат. Но и да не забравят, че нищо не може да се потигне сам – това касае бизнеса, но и държавата – това, което създаваме за себе си и децата си, зависи само от нас и трябва да го създаваме заедно.

България е с огромни човешки, финансови ресурси и в същото време огромни демографски проблеми. Единствения начин за тяхното решаване е силна икономика и висок устойчив темп на растеж - това значи в максимална степен да създаваме човешките ресурси, високи технологии с добавена стойност, иновативност, конкурентоспособност. Постигането на тези амбициозни цели изисква личности, които да знаят как да ръководят процеси и най-вече хора, които да превръщат бъррзо инфомацията в знание, а знанието в мъдрост. Които да не се страхуват да поемат риск в името на прогреса и успеха. Такава личност е успешна и много се радвам, че тази вечер съм сред такива хора, но особено, че всички 10 финалисти са български бизнес лидери и е изключително приятно, е когато посещавам клонове на мощни световни фирми в България да се управляват от българи, това е признак на доверие и атестат, че българския мениджър се развива и има ръководни практики“, заяви президентът Радев. Той сподели, че за него най-важното за един лидер е личностният пример. А България се нуждае от прогресивни научни центрове, за да се сближим икономически с развитите държави. Бизнесът вече разполага с такива и президентът благодари, че там се създава бъдещето на страната.

Награда „Мисия в полза на обществото“ връчи издателят на „Медийна група България Венелина Гочева. „Тази специална награда е за една голяма българска компания с впечатляващи финансови резултати, внушителни успехи в банковия и застрахователен бизнес. Тази компания от 10 години подкрепя пътя на талантливи българи, предоставя възможности за изява, изложби на талантливи български художници в цялата страна. От 2-3 г търси талантливи, креативни деца, те пътуват в Европа и създават машини. Желта на този проект е някога да изпратят децата от Европа да изпратят на Марс своя машина. Ние сме хора, които сме сбъднали мечтата си и много е важно някой да подкрепи мечтата на тези, чиито път си струва да бъде извървян. Всяка година стъпвам на сцената с възхищение към това, което прави Васил Мирчев. Неговата мечта е да има в България нормални медии, за които успехите на хора като вас да бъдат водещите новини“, каза Венелина, която връчи наградата на главния изпълнителен директор на „Алианц банк България“ Георги Заманов. За него доверието на обществото, на клиентите, на сътрудниците, на акционерите е основата на успеха.

Ивайло Славов, изпълнителен директор на „Булпрос Консултинг“, грабна две награди – на зрителите на Би Ти Ви, която му беше връчена от изпълнителния директор на телевизията Томислав Попов, и „Устойчиво развитие“, която получи от Лъчезар Богданов от ИПИ. „Както преди 3 години казах, за мен това е най-важната награда. Истински щастлив и развълнувам съм“, каза Славов по повод наградата на зрителите на Би Ти Ви. А относно втората сподели, че като човек, израснал с баскетбол, обича да бие, а отличително за компанията му е, че година след година побеждават на нов терен.

За втора поредна година бе връчен и призът на покойния проф. д-р Лъчезар Цоцорков от неговият син Димитър Цоцорков. "Баща ми казваше, че има два вида мениджъри - такива, които си вършат работата, и такива, които не си вършат работата. Тази вечер видях много мениджъри, които могат да си вършат работата и това е една огромна надежда, " каза Димитър Цоцорков. Наградата получи Димитър Гълъбов, директор на „Съдърланд България“ "За мен е изключителна чест да приема от името на „Съдърланд България“ тази престижна награда, тя е високо доказателство за нас, за това което сме правили през последните години, доказателство за това, че си е заслужавало и огромен стимул да продължаваме напред. " каза Гълъбов. Компанията през годините е подкрепяла проекти за кариерно развитие на ученици, студенти, стажантски програми, развитие на таланти, обучение по компютърна и езикова грамотност, стипендии.

Десетте финалисти в тазгодишния конкурс са Асен Георгиев, изпълнителен директор на "Ейч Пи Инк. България" ЕООД, Весела Илиева, изпълнителен директор на "Юник Естейт" ООД, члена на съвета на директорите на AG Capital и председател на съвета на директорите на "Адрес" и на "Имотека", Георги Заманов, член на УС и главен изпълнителен директор на Алианц Банк България, Доброслав Димитров, изпълнителен директор на "Империя Онлайн" АД, Ивайло Славов, съосновател и изпълнителен директор на "Булпрос Консултинг" АД, Мариела Маджарова, изпълнителен директор на "Телерик Електроникс" АД, Мария Грашнова, главен изпълнителен директор на "Дентсу Иджис Нетуърк България" ООД и ръководител на бизнеса на Dentsu Aegis Network на Балканите, Радослав Николов, изпълнителен директор на SAP Labs България, Светла Несторова, главен изпълнителен директор, председател на УС на 3ЕАД "Булстрад живот Виена иншурънс груп" и Христо Христов, основател, изпълнителен директор и мажоритарен собственик на "Дискордиа" АД. Приходите на оглавяваните от тях бизнес организации надхвърлят 625 млн. лева.

Венелина Гочева връчи награда на директора на "Алианц" Георги Заманов.
Венелина Гочева връчи награда на директора на "Алианц" Георги Заманов.
Ивайло Славов (вдясно) грабна две награди
Ивайло Славов (вдясно) грабна две награди
Димитър Цоцорков връчи награда на Димитър Гълъбов
Димитър Цоцорков връчи награда на Димитър Гълъбов