“Мистър Икономика” е Атанас Добрев, Теодора Петкова е “Мисис Икономика”

  • 0
authorАвтор: Виктория Бочевска

“Мистър Икономика” е Атанас Добрев, Теодора Петкова е “Мисис Икономика”

Главният изпълнителен директор на “Виваком” Атанас Добрев е “Мистър Икономика”, Теодора Петкова, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на “УниКредит Булбанк” е “Мисис Икономика” за 2019 г.

Бизнес оскарите бяха връчени тази вечер на церемония в “София Тех Парк”.

Конкурсът се организира от най-голямата работодателска организация в страната - Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Вицепремиерът Марияна Николова връчи наградата на “Мисис Икономика” като отбеляза, че икономиката на България върви нагоре.

“Желая успех и през следващата - 2020 г. да се поздравим за заслужените резултати”, каза Николова.

“Това да съм номинирана в категорията е чест, а това да държа статуетката е отговорност, която смело поемам, защото зад мен стои целият екип. Това е екипна награда.

Сега е моментът да благодаря на всички над 4000 служители на “Уникредит булбанк в България”, каза Петкова.

Тя благодари и на клиентите:

“Всяка втора компания в България е клиент на “Уникредит”, каза тя.

“Това е първата значима награда, която получавам. И която ме задължава всяка година с екипа си, да показвам, че я заслужавам”, каза Петкова.

Министърът на финансите Владислав а Горанов награди Атанас Добрев.

“Част от бизнесите на КРИБ е да пресъздават добрите новини в икономиката. Днес е празникът на добрите новини. Късно вечер да се информираме какви добри неща инициативните българи са постигнали”, каза Горанов. Според него българското общество е по-успешно, отколкото се възприема.

“Много ми е лесно да говоря добри неща, не толкова лесно да ги обещавам. Не е хубаво да се самобичуваме като общество”, каза той.

И добави:

“Имахме лош преход, за това и сме в по-лоша позиция от държавите, с които стартирахме заедно в началото на 90-те.

Добрата новина е, че освен че българската икономика расте, че българите знаят как това се случва - с повече рационалност и усилия. Господин Атанас Добрев е един от добрите примери. Той успя да убеди с неговата работа в една българска компания, международни инвеститори, които никога не са си представяли, че ще платят толкова много пари за една българска компания”, каза Горанов.

“За мен е чест и отговорност тази най-висока икономическа награда в България”, каза Атанас Добрев.

“За да сме най-големият телеком в България, ние инвестирахме над 2 млрд. лв. Телекомът работи за цифровата инфраструктура, заедно с транспортната. Двете са артериите на икономиката, които ще позволят да се движим все по-бързо”, каза той.

Той пожела на ввсяка една индустрия да се замисли за своята цифровизация и да трансформира собствения си бизнес.

“Това, което ни очаква следващите години, е трансформация”, добави победителят.

“За мен е чест за пета поредна година да открия конкурса “Мистър и Мисис Икономика. Това е нашият Оскар на бизнеса, каза председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

Радвам се, че отново УС на КРИБ успя да подбере всички номинирани и да излъчи победителите, допълни той.

“Цифрите говорят сами по себе си. Това, което бизнесът прогнозираше, за щастие и правителството - имаме над 3.5% ръст на БВП.

Това, което обещахме на министър-председателя - ръст на средната заплата, мисля, че също постигнахме”, каза Домусчиев.

Освен големите награди Мистър Икономика и Мисис Икономика, най-успешните предприемачи и мениджъри получиха отличия и в още няколко категории.

В тази за “Индустрия” наградата връчи Тим Курт директор на “Аурубис България”

на Ангел Желязков, изпълнителен директор на “Биовет”.

“Само преди два месеца приключихме много важен проект, с който увеличихме с над 50% нашата производствена мощност, в него вложихме над 130 млн. евро. С него поставихме България като водеща в цяла Европа в биотехнологичната индустрия”, каза Желязков.

За “Финанси и застраховане” приза грабна Михаил Антонов, управител на “АВВИ” ООД.

“Благодаря на тези, които ме номинираха за тази престижна награда”, каза той.

Наградата му бе връчена от столичния кмет Йорданка Фандъкова.

“През последните години развитието на София направи от града ни най-големия предприемачески център в България. За 10 години БВП на града ни се увеличи с 43%. Може да разчитате в работата на новия ми мандат за привличане и подкрепа на бизнеса и инвистициите, каза Фандъкова.

Тя добави, че има нов ресорен зам.-кмет за инвестиции и дигитализация:

“Защото чрез технологиите може да се развиват градът и бизнесът”, каза столичният кмет. И изрази надежда, че през следващите години София ще може да привлече и инвеститори във високотехнологичните производства.

Наградата за “Търговия и услуги” бе връчена на Йордан Чорбаджийски, търговски директор на “Черноморско злато” от Любомир Пейновски собственик на “Клийнтех България”.

“Приемам я от целия екип на “Черноморско злато”. Благодаря на нашите технолози, които правят най-добрите напитки в България, на търговците ни и на хората от маркетинг и реклама. Тази награда е за целия екип”, каза Чорбаджийски.

За “Транспорт и логистика”

като победител бе определен

“Гопет Транс”. Наградата взе Мариела Белитова, регионален директор на България и Гърция.

В категорията “ИКТ, аутсорсинг и бизнес процеси” отличието грабна Ли Дзин, генерален мениджър на “Хуауей Технолоджис България”.

“За мен е огромна чест да получа тази награда за приноса на “Хуауей” в България. Ние имаме дълга история с нашите клиенти и партньори”, каза Дзин.

“Имаме ръст на този сектор, което поставя България на челните места за развитие на високи технологии

Победител за “Корпоративна социална отговорност” стана

Адвокат Свилена Димитрова, председател на Българската болнична асоциация.

“От учредяването си до сега ние се опитваме да докажеме че асоциацияа е обединител на лечебните заввдения. Другата ни борба е да докажем. че пациентите инат право на достъп до цялата информация”, каза Димитрова.

Призът връчи министърт на транспорта Росен Желязков.

“За мен е изключително удоволствие че отркривам церемонията. Когато човек е на върха се оправдава, че няма къде по-нагоре. Както за бизнеса така и за кабинета има къде нагоре, така че време е за работа, не за оправдание”, каза министърът.

За “Консултантски бизнес/услуги” отличен бе адвокат Наталия Димитрова, управляващ съдружник в “Димитрова и партньори”.

Наградата връчи Евгений Иванов, изпълнителен директор на КРИБ:

“За да има такива престижни конкурси, трябва да има добре щдействаща икономика, а за да има добредействаща икономика, трябва да има правила, които едно добро правителство да наложи. Преди всичко трябва да има бизнесмени и работодатели като вас”, каза Иванов.

“Наградата е потвърждение, че с ежедневните си усилия успяваме да помогнем на нашите клиенти и има смисъл от нашата работа”, каза Димитрова.

При “Земеделие и хранителна промишленост” отличието бе за Иван Папазов, изпълнителен директор на „ВП Брандс Интернешънъл“

“За мен е изкл чест да бъда сред номинира раните защото смятам че вс от пристствашите е достоен да стои туи на подиума и да приеме наградата. Повечето познават марката “ВП Брандс” с качествените продукти, които произвеждаме.

Истината е, че зад суровините стои трудът на много хора.

През годините създадохме земеделска структура, която помага на стопаните да се развиват, а на нас да следим качеството на продуктите”, каза Папазов.

Наградата той получи от министъра на енергетиката Теменужка Петкова: “Поздравявам ви за изключително добрите резултати и за това, което правите, защото вие сте двигателят на икономическия растеж на страната”, каза Петкова.

Специална награда получи “Кока-Кола” заради инвестициите и разширяването на

броя на работните места.

“За мен е голяма чест да получа наградата за приноса на Кока-Кола за икономиката на България. България винаги е заемала специално място в семейството на Кока-Кола”, каза директорът на компанията в България Юрг Буркхалтер.

Над 200 млн. лв. са инвестирани в завода на предприятието в Костинброд, а там работят 2800 души.

Министърът на туризма Николина Ангелкова връчи специален приз на Марина Вълканова “Минстрой Хотели”

“Искам да благодаря на премиера Борисов и на всички колеги, че подкрепят сектор “Туризъм” да се развива, защото той е хоризонтален и без тяхна подкрепа нямаше да успеем да постигнем това”, каза министърът. И добави:

Независимо от трудната и предизвикателна година, ние устояхме.

“Тази награда ни носи огромна радост, но и задължение да поддържаме качеството и да надграждаме постигнатото”,каза Вълканова.

Стоян Ставрев, управител на Българска консултантска организаци, бе отличен за принос в развитие на европейските фондове в България.

“Ние имаме най-сериозна отговорност към младите хора в България и към това те да останат тук”, каза Ставрев. И добави:

“Ако се чувствам специален днес, то е заради това че съвместно със колегите от КРИБ успяхме да изпълним проекти, които спечелиха най-високи точки, представяхме ги и бяха най-високо оценени, и ги изпълнихме”

Споделете

CAPTCHA изображение

Най-четени

„Уникредит“ уволнява 8000 служители и затваря 500 клона

„Уникредит“ уволнява 8000 служители и затваря 500 клона

Италианската банка „Уникредит“ ще съкрати 8000 служители и ще затвори 500 клона от края на 2019 г до края на 2023 г. Това се казва в стратегическия план на финансовата институция. В края на третото тримесечие броят на служителите на банката е 84,6 хиляди. Изхождайки от тази цифра, щатът ще бъде намален с почти 9,5%

Кофичка кисело мляко  ще поскъпне с 0,6 ст. заради толтаксите,  хлябът – с 1 стотинка

Кофичка кисело мляко ще поскъпне с 0,6 ст. заради толтаксите, хлябът – с 1 стотинка

Автобусните билети ще се вдигнат с до 96 ст., но от София до Перник ще поевтинеят  Най-голямо е въздействието върху цените на безалкохолните и минералната вода Когато от март догодина собствениците на камиони над 3,5 тона започнат да плащат толтакси вместо сегашните винетки, цените на много основни хранителни продукти се очаква да поскъпнат

Дончев: Ще опитаме да сме готови с "Турски поток" колкото може по-скоро

Дончев: Ще опитаме да сме готови с "Турски поток" колкото може по-скоро

Не ми отива да влизам в медиен диалог с Путин. Някой умишлено бави "Турски поток", имаше дълга процедура по избор на изпълнител, в момента се строи с много сериозни темпове. Не смея да правя телевизионен анализ по темата. Най-важното е че се работи, ще опитаме да сме готови колкото може по-скоро. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев пред БНТ за

Жегата пречи на крави да се размножават, отслабват и дават по-малко мляко

Жегата пречи на крави да се размножават, отслабват и дават по-малко мляко

Според СЗО избиването на животни било по-изгодно икономически от ваксиниране Затоплянето удря не само посевите, но и животновъдството. Защото по-високите температури улесняват разпростаненението на преносителите на зарази по животните. Преди 20 години в България не са се срещали някои насекоми, пренасящи заболявания

Борисов: Путин е добре дошъл, по 5 км на ден строим

Борисов: Путин е добре дошъл, по 5 км на ден строим

Всеки има право да търси алтернативни трасета, ние търсим алтернативна диверсификация. Сигурно не им е приятно, че България е толкова силен и лоялен член на Европейския съюз. Това заяви пред bTV премиерът Бойко Борисов, след като по-рано днес заяви руският президент Владимир Путин заяви, че България умишлено бави "Турски поток". С 1 млрд

Завърши поставянето на релсите по дългия почти 5 км мост в Тибет

Завърши поставянето на релсите по дългия почти 5 км мост в Тибет

Полагането на релсите на дългия 4 651 м мост, пресичащ река Ярлунг Дзангбо, по железопътната линия Лхаса-Нинчи в Тибетския автономен район, бяха завършени в неделя, съобщава "Радио Китай".  Железопътната линия е с дължина 435 км, като 75% от нея са мостове и тунели. Строителството ѝ започна през 2015 г

Бутат 37 къщи на телефонни измамници (Обзор)

Бутат 37 къщи на телефонни измамници (Обзор)

23 от общо 103 имота са търпими, каза ДНСК  Строителният контрол е издал 17 заповеди за премахване на незаконни къщи, издигнати от ало измамници, а за още 20 обекта тече процедура по издаване на такива заповеди от местната власт. Това е засега резултатът от работата на ДНСК, на която през юли специализираната прокуратура възложи да провери 103

Продават търговската марка на вестник "Стандарт"

Продават търговската марка на вестник "Стандарт"

Столичният съдебен изпълнител Милен Бъзински насрочи публична продан за всички търговски наименования на вестник „Стандарт нюз“. Тя ще се проведе до края на работния ден на 18 декември т.г. в Софийския районен съд. Информацията за това е публикувана на личната му интернет страница, пише Биволь. От обявата става ясно

"Газпром" започва експлоатацията на големия газопровод "Силата на Сибир"

"Газпром" започва експлоатацията на големия газопровод "Силата на Сибир"

"Газпром" започва експлоатацията на големия газопровод "Силата на Сибир", който има за цел да достави 38 милиарда кубични метра газ годишно на Китай до 2025 г., съобщава Ройтерс. Тръбата ще доставя по 5 милиона кубични сантиметра газ следващата година, 10 милиона кубика през 2021 г. и 15 милиона кубика през 2022 г

610 лв. ще е минималният осигурителен доход за 2020 г.

610 лв. ще е минималният осигурителен доход за 2020 г.

Депутатите определиха размерите на месечния осигурителен доход за 2020 г. Размерите бяха разписани в Закона за бюджета на ДОО за следващата година. "За" тях гласуваха 106 народни представители, "против" - 78 и "въздържали се" -20, с което те бяха приети. Текстовете предвиждат минималният осигурителен доход за самоосигуряващите се лица през 2020 г

Най-коментирани

Експерт: БАБХ закъсня с действията около салмонелата в пилешко месо

Експерт: БАБХ закъсня с действията около салмонелата в пилешко месо

Контролният орган на БАБХ няма нито един открит случай на салмонела, а всичко се случва, ако други страни ни предупредят - това каза в Сутрешния блок на БНТ д-р Сергей Иванов от Асоциация "Активни потребители". Той прогнозира, че по-голямата част от внесеното заразено месо вече е изконсумирано. "Малко предистория - става въпрос за нотификацията от

Хайнан представи мерки за развитие на блокчейн индустрията

Хайнан представи мерки за развитие на блокчейн индустрията

Властите на островната провинция Хайнан представиха на пресконференция в сряда серия от мерки за ускоряване развитието на блокчейн индустрията, предаде Радио "Китай". Те ще се прилагат в първата пилотна зона за блокчейн в Хайнанската зона за свободна търговия и са насочени към подготовката на кадри, проучвания свързани с технологичните приложения

Програмистите в България - с по-висок стандарт от тези във Великобритания

Програмистите в България - с по-висок стандарт от тези във Великобритания

Над 3000 лева вече е брутната средна месечна заплата в софтуерния сектор, според прогнозата за 2019 г. Това обявиха от Българската асоциация на софтуерните компании на пресконференция в Националния пресклуб на БТА. Те представиха доклад за състоянието на софтуерния сектор в България - Барометър 2019

„Хуауей" отвръща на удара, ще съди Федералната комисия за съобщения на САЩ

„Хуауей" отвръща на удара, ще съди Федералната комисия за съобщения на САЩ

Сагата на „Хуауей" със САЩ продължава, след като миналия четвъртък китайската компания съобщи, че ще съди Федералната комисия за съобщения (ФКС), като иска да отмени свое разпореждане отпреди две седмици, която забранява на американските телекоми да купуват оборудване на „Хуауей", използвайки за това федерални субсидии. Това съобщи Радио "Китай"

Фандъкова: Монтираме 180 филтъра на комини на къщи на дърва и въглища

Фандъкова: Монтираме 180 филтъра на комини на къщи на дърва и въглища

До края на 2019 г. ще бъдат монтирани общо 180 филтъра на комини на домакинства, които се отопляват на дърва и въглища с цел подобряване на качеството на въздуха. Това заяви днес пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя провери монтирането на първия от новите филтри в рамките на новата програма на Столичната община за поставяне на

Агенцията по храните глобява магазина, продал пържолата с игла в София

Агенцията по храните глобява магазина, продал пържолата с игла в София

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще наложи административно наказание съгласно Закона за храните на търговския обект в София, продал свинската пържола с игла, за допусната опасна храна на пазара. Иглата бе открита от дете, докато се храни, родителите му закупили вратни пържоли от кварталния магазин

Обмисля се разсрочване на плащането за депониране на отпадъци

Обмисля се разсрочване на плащането за депониране на отпадъци

Обсъжда се вариант общините да заплатят на три пъти за срок от две години предвиденото за догодина увеличение на таксата за депониране на отпадъци. Това каза министърът на околната среда и водите Нено Димов, който се срещна в парламента с групата на "Обединени патриоти". Димов обясни, че за догодина от 57 лв

Само 21 000 шофьори ще плащат 400% по-скъпа застраховка

Само 21 000 шофьори ще плащат 400% по-скъпа застраховка

Битката между компаниите ще бъде за 80% добри водачи Новият вариант на системата “Бонус-малус” е по-добър от предишния, заявиха от Асоциацията на застрахователите при обсъждане на проекта за наредба, обявен от Комисията за финансов надзор. “Въвеждането на новата система за формиране на “Гражданска отговорност” няма да има директно отражение върху

Американци искат да правят оръжия в България

Американци искат да правят оръжия в България

Американски компании като “Локхийд Мартин”, “Нортроп Груман”, “Ошкош Дифенс”, “Текстрон” и Ай Би Ем имат интерес към съвместно производство на оръжия и бойна техника с български заводи. И участие в търговете за нова техника на армията. Това стана ясно на втория форум за отбранителна индустрия и киберсигурност

1 от 5 лаптопи носят логото на Lenovo

1 от 5 лаптопи носят логото на Lenovo

Според най-новите оценки, направени от компанията за маркетингови изследвания IDC, броят на доставените лични компютри в световен план е достигнал до 67,2 милиона устройства за година, което представлява спад с 0,5% спрямо същия период на предходната година. Въпреки че трендът е отрицателен, очакванията на анализаторите не се оправдаха

Банкови услуги, застрахователи и търговия с имоти печелят най-много (Обзор)

Банкови услуги, застрахователи и търговия с имоти печелят най-много (Обзор)

3,7% е ръстът на икономиката за третото тримесечие - четвъртият най-добър резултат в Европа Потреблението измести износа Вътрешното потребление, възстановеното търсене на имоти и финансовите услуги дърпат икономиката напред и печелят най-много. Това показват данните на националата статистика. В четвъртък тя обяви, че БВП на България е нараснал с 3

Агенцията по храните глобява магазина, продал пържолата с игла в София

Агенцията по храните глобява магазина, продал пържолата с игла в София

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще наложи административно наказание съгласно Закона за храните на търговския обект в София, продал свинската пържола с игла, за допусната опасна храна на пазара. Иглата бе открита от дете, докато се храни, родителите му закупили вратни пържоли от кварталния магазин

Фонд "Земеделие" изплати близо 80 млн. лева на животновъдите

Фонд "Земеделие" изплати близо 80 млн. лева на животновъдите

ДФ "Земеделие" продължи с изплащането на финансовата подкрепа на животновъдите за Кампания 2019. Преведени са 79 781 705,04 лева на 9315 животновъди по пет схеми за обвързано производство, съобщиха от фонд "Земеделие". По Схемата за обвързано подпомагане за млечни крави под селекционен контрол (ЕЖСК-мляко), бяха изплатени 29 850 823,27 лв

60 390 души са поискали да си сменят пенсионния фонд от октомври досега

60 390 души са поискали да си сменят пенсионния фонд от октомври досега

През третото тримесечие на 2019 г. в пенсионноосигурителните дружества са подадени общо 60 390 заявления за промяна на участие и прехвърляне на средства от един пенсионен фонд в друг, съобщиха от Комисията за финансов надзор. Общо 52 858 осигурени от подалите заявления през третото тримесечие на 2019 г

Чавушоглу: Турция купи руски системи С-400 без политически подтекст

Чавушоглу: Турция купи руски системи С-400 без политически подтекст

Турция купи руските зенитно-ракетни системи С-400 без какъвто и да е политически контекст, тя бе принудена да го направи заради отказа на съюзниците от НАТО да й продадат такова въоръжение, заяви днес турският външен министър Мевлют Чавушоглу на международна конференция "Средиземноморски диалози" в Рим, предаде ТАСС

Нито едно кило от заразеното пилешко не е отишло при потребителя

Нито едно кило от заразеното пилешко не е отишло при потребителя

Нито един кг от заразеното пилешко месо не е отишъл в крайния потребител. Това каза министърът на земеделието Десислава Танева пред журналисти във връзка със сигнали за заразено пилешко месо. "Получени са не 16, а общо 17 сигнала по системата за уведомяване на ЕК за наличие в мрежата на пилешко месо

10 дни остават за плащане на авансовия корпоративен данък за 2019-а

10 дни остават за плащане на авансовия корпоративен данък за 2019-а

На 16 декември изтича срокът за внасяне на последната месечна или тримесечна авансова вноска за корпоративен данък за 2019 година, припомнят от НАП. Същевременно това е и последният срок, в който фирмите имат възможност да направят корекция на декларираните от тях авансови вноски за тази година, за да не надвнесат ненужно данък или за да не плащат

Радев: София се определя като топ 10 дестинация за стартиращ бизнес

Радев: София се определя като топ 10 дестинация за стартиращ бизнес

Подкрепата за стартиращите предприятия увлича много млади хора да търсят своята реализация в България, каза президентът Румен Радев в приветствието си на срещата на "Дондуков" 2 на български стартиращи фирми с представители на водещи германски компании с бизнес у нас. Срещата се организира по инициатива на държавния глава и в партньорство с

Експерт: БАБХ закъсня с действията около салмонелата в пилешко месо

Експерт: БАБХ закъсня с действията около салмонелата в пилешко месо

Контролният орган на БАБХ няма нито един открит случай на салмонела, а всичко се случва, ако други страни ни предупредят - това каза в Сутрешния блок на БНТ д-р Сергей Иванов от Асоциация "Активни потребители". Той прогнозира, че по-голямата част от внесеното заразено месо вече е изконсумирано. "Малко предистория - става въпрос за нотификацията от

Страните от ЕС не постигнаха съгласие за 7-годишната бюджетна рамка

Страните от ЕС не постигнаха съгласие за 7-годишната бюджетна рамка

Посланиците на страните членки на ЕС не са постигнали съгласие по бюджета за следващия 7-годишен период. 16 от държавите членки, сред които и България, са били категорично против заложените в него параметри. Сред несъгласните са също така Италия, Испания, Малта и Кипър, съобщи БНР. Според оповестеното предложение на финландското председателство