Над 300 фирми се включиха в 8-мите поредни награди на Фибанк „Най-добра българска фирма". Те са с български капитал и мениджмънт и представят български бранд.

Предложих догодина да направим конкурс и за стартъпи и да се превърнат в местни гиганти с подкрепата на Фибанк, каза финансистът Емил Хърсев при откриването на конкурса.

В категория „Микро и малка фирма“ спечели „Ботрон софтуер солюшънс“, специализирани в разработка на сървъри с голям обем от данни, разработва и методология за нула процента загуба на данни. Наградата връчи издателят на сп. „Форбс" Йордан Матеев. „Хората смятат, че Форбс пише за големи фирми, но любимата ни тема са малките компании. Обичаме още повече да пишем истории за малките фирми, които са станали големи. Моето пожелание е на всички фирми от тази категория следващата година да са в „Средни и големи компании".

В категория „Средни и големи фирми" победител е „Антибиотик-Разград", които произвеждат фармацевтични продукти за хуманно и ветеринарно лечение. Наградата връчи изпълнителният директор на Фибанк Чавдар Златев. „ Винаги сме изключително щастливи, когато ставаме свидетели на компании, които са постигнали успех. През последните години ние сме финансирали много техни проекти и пред очите ни те са се развивали.

Наградата на публиката беше връчена от издателя на в.“ 24 часа" Венелина Гочева. Получи я „Димитър Маджаров", производител на колбаси и млечни продукти. „Когато даваш името си за продуктите, които произвеждаш, това е отговорност, че заставаш с това име зад качеството на тези продукти. Преди няколко години аз не познавах този човек, на 6-и септември отидох в Пловдив, за да се запозная с него. Във фабриката бяхме само аз и той и говорихме за това, което той е направил“, разказа Гочева. По думите й публиката много точно е оценила качеството на това, което предлагат, въпреки че дълго време рекламата на компанията е била само от уста на уста. Аз много се радвам, че той е тук със своята дъщеря, много е важно второто поколение, защото това означава една устойчивост на продукцията, допълни тя.

„Благодаря на потребителите, за мен е голяма гордост и съм много развълнуван да получа тази награда", каза Маджаров.

Специалната награда „Най-успешна българка в бизнеса" получи Татяна Бояджиева, управител на „Гардения 2006“. Фирмата проектира и поддържа паркови и дворни пространства. „Фибанк е първата банка, която дава крила на бизнеса да расте“, каза Бояджиева и благодари за наградата. Тя беше връчена от Ваня Манова, мениджър на България и Северна Македония на Мастеркард. Бояджиева получи и допълнителна награда – едноседмично делово пътуване до Южна Африка от Одри Мотупи, която е инициатор на наградата.