Един петзвезден лукс хотел на първо място трябва да изглежда добре, да привлича внимание и да омайва хората само разглеждайки снимките му онлайн. В днешно време клиентите предпочитат да търсят информация през интернет, да отворят сайтове на няколко хотела, да си изберат и резервират. За това е много важно да има подробни снимки на всяка част от хотела – от стаите, до ресторанта, през спа зоната, басейните и забавленията. Добре е в официалната страница на хотела да има поробен ценоразпис, оферти с намаление, удобна форма за резервация, както и бърза връзка с персонала по телефон и имейл.

Важно за посетителите е местоположението на хотела. Ако е на морето, ще е доста удобно да е близо до плажа, или да се стига лесно до него. Също и ако е в ски курорт, привлекателна е близостта до пистите. Добре е наоколо да има магазини, атракции и места за разходка.

Преди да резервират, клиентите разглеждат най-вече за просторни чисти стаи с интересен интериор, който да прави впечатление. Един петзвезден хотел трябва да предлага на гостите си всичко, от което имат нужда, за да се чувстват комфортно през престоя си, независимо дали отиват там да си починат, или по работа. Задължителни за всеки са халати, кърпи, сешоар, климатик, препоръчително е да има и сейф за пари и ценности. На разположение на гостите трябва да е зареден мини бар, като ще е по-удобно да се предостави кана с гореща вода, разтворими кафета и чайове с различни подсладители.

От персонала се очаква да е усмихнат, любезен и компетентен, а стаите да се почистват по веднъж на ден, ако няма сложена табелка да не безпокоят. Дори на някои места е прието стаите да се почистват по 2 пъти, като когато това е през деня, да се дърпат завесите, за да е светло, и вечер - да се пускат. Като комплимент към гостите може да се остави и малко лакомство на възглавницата, като например шоколадов бонбон.

Също важна за гостите е хубавата гледка от терасата на стаята, където пък е добре да има масичка със столчета, най-вече за пушачите. Удобство е и да се предложи пране и гладене, дори и то да не е включено в цената.

Нещо още по-важно е добрата и разнообразна храна. По хотелите изхранването предимно е на блок маса и трябва да се предлага по нещо за всеки вкус, както и да има достатъчно от всичко. Вода, сокове, кафе и мляко са основните напитки, които е желателно да присъстват по време на закуската, обяда и вечерята.

Добре е в един хотел да има няколко ресторанта. Така гостите ще имат избор къде да се хранят, или да проведат срещата си. Ако наблизо, или дори в самия хотел има приятен клуб, или дискотека, ще е още по-удобно за забавления и разпускане. Разбира се, музиката не трябва да се чува в хотела и да пречи на останалите посетители.

Местните и чуждестранни туристи ще бъдат привлечени най-вече от басейните и спа зоната на хотела. Голям плюс е да има както вътрешен, така и външен басейн и джакузи. Шезлонгите трябва да са достатъчни за всички, а наблизо да има бар за напитки. Хората предпочитат към цената за престоя да има безплатно ползване на басейните и на някои от спа процедурите като например сауна, парна баня, крио кабина, турска баня. По-специалните масажи и процедури очаквано могат да се плащат отделно. Добре е в релакс зоната да се дават допълнителни кърпи, да има съблекални със шкафчета, които да се заключват. Гостите ще бъдат впечатлени, ако ключетата за шкафчетата са прикрепени към гривни, за да не се чудят къде да ги слагат, докато са само по бански. Добро решение ще е ако за спа-то и басейните пътят не минава през фоайето на хотела и рецепцията. Така гостите няма да се чувстват неудобно да се разхождат по халати между хората.

Още нещо задължително за луксозен хотел е детският център, където могат да се забавляват най-малките посетители. Ако на разположение има и аниматор, малчуганите и родителите им ще са най-доволни. За по-големите е добре да има „гейм зона” с различни аркадни игри, билярд, дартс и тенис на маса. Плюс са също местата за разкрасяване като фризьорски и козметичен салон, предлагащ маникюр и педикюр.

За да се възползвате от всички тези удобства, задължително трябва да се доверите на доказан хотел от категория пет звезди, какъвто е Лъки Банско СПА & Релакс. Освен споменатите неща, той може да ви предложи още йога, аюрведа процедури, аква комплекс, екстейп стаи, детски лагер и програма за ефективно отслабване и детокс. Гостите му могат имат богат избор между интересни ресторанти, различни спа ритуали, терапии и масажи, басейни и забавления за деца. Всичко е описано подробно на официалния сайт на хотела, където има и страхотни оферти с намаление.